Algemeen

Kneuterigheid terug met oude rondje Noord tijdens kerstmarkt Doelengebied

ALMELO - Op kerstkoopzondag 15 december houden de ondernemers en bewoners van het Doelengebied weer hun jaarlijkse kerstmarkt. Met heel veel kerstbomen, diverse muzikale activiteiten, glühwein, warme chocolademelk, allerlei lekkernijen en heel veel Kerst gerelateerde kramen en activiteiten.

Wat ruim 20 jaar geleden in een hele kleine opzet begon in de Doelenstraat en zich tien jaar later uitbreidde naar de Molenstraat, is uiteindelijk uitgemond in een kerstrondje waar ook Oranjestraat, Kerkplein, Wevershuisje en Grotestraat-Noord aan meedoen.

De swing Masters komen optreden en lopen rond, er is een echte kerstman, er is veel gezellige muziek van bandjes en een koor.

“We hebben het rondje verkleind naar de oude route: Doelenstraat, Molenstraat, Oranjestraat en een klein stukje van de Ootmarsumsestraat erbij”, geeft onderneemster Yvonne Aman aan. “We wilden de kneuterigheid graag terug. Het rondje van vorig jaar was te onlogisch. Je moest afslaan en kon dan, mede door de drukte, niet terug. Maar er blijft evenveel ruimte voor kraampjes”, benadrukt ze.

Op elk punt van de straat is er (kerst)muziek. Dansers komen optreden en de midwinterhoornblazers mogen uiteraard niet ontbreken. De Oostvaarders verzorgen om 14.00 uur een kerstconcert in de Grote Kerk, met medewerking van het Russisch Vocaal Ensemble. Ook is er een beamer waarop Kroamschudd’n in Mariaparochie van Herman Finkers te zien is. Deze film wordt getoond bij de Gouden Leeuw. 

De kerstmarkt in het Doelengebied start om 12.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Alle ondernemers van het Rondje Noord zijn te herkennen zijn aan het nieuwe logo, dat op de etalages te zien is. De winkels in het centrum van Almelo zijn deze zondag ook geopend.

 

Voor een plattegrond met alle activiteiten zie www.doelenkerstmarkt.nl/plattegrond