Algemeen

Kleine theaters van Overijssel lanceren videoclip met hoofdrol voor Hendrik Jan Bökkers

OVERIJSSEL - Theaters zoals Stadstheater De Bond mogen vanwege de versoepelingen na lange tijd hun deuren weer openen voor publiek. Op vrijdag 18 juni om 20.00 uur liet de sector op een bijzondere manier van zich horen in het kader van de grootse, landelijke culturele campagne Mooier dan ooit. De kleine theaters van Overijssel hebben gekozen voor een groots gebaar met een hoopgevende song van eigen bodem met de blik op de toekomst. Hendrik Jan Bökkers tekende voor tekst en muziek.

Mooier dan Ooit

Het was altijd al mooi. Die rode loper. Dat geroezemoes voor de voorstelling. Het geluid van stemmende muziekinstrumenten. Het licht, het geluid. Het kolkende applaus. Het gemis was groot, zowel bij artiesten als theaters als publiek. En als Concordia straks weer volop artiesten en publiek mag ontvangen, worden die magische momenten ongetwijfeld… mooier dan ooit! 

Om uitdrukking te geven aan dat gevoel, brengen de kleine(re) theaters van Overijssel een single uit. Geschreven en gezongen door Hendrik Jan Bökkers. Bökkers: “Toen ik werd benaderd, hoefde ik niet lang na te denken. Liedjes schrijven is mijn vak! En ook ik ben trots op al het moois dat er uit het Oosten van het land komt.”

“Je knijpt in mijn hand en je draait op je stoel. Waar je los van de wereld, de verwondering voelt. Het wordt mooier dan ooit.”

19 theaters uit de provincie Overijssel, waaronder Concordia, zijn aangesloten bij OKTO. Allemaal kijken ze reikhalzend uit naar dat moment dat de zalen weer vol zitten. En die volle zalen gaan er na een dik jaar van beperkingen zeker komen, ook al kost dat misschien nog een paar maanden geduld. 

De clip is te bekijken op de website kleinetheatersoverijssel.nl en via die website is er ook informatie terug te vinden over de start kaartverkoop van de aangesloten theaters.