Algemeen

Kinderen bouwen insectenhotels voor tuin Noaberhoes Windmolenbroek

ALMELO - Voor de officiële opening van de ecologische tuin rond het Noaberhoes Windmolenbroek op 3 september a.s. worden door kinderen uit het Windmolenbroek insectenhotels gebouwd. Er kunnen drie groepjes van vijf kinderen aan deelnemen, die per groepje een insectenhotel gaan maken. Alle drie insectenhotels worden geplaatst, maar het groepje met het mooiste insectenhotel mag haar insectenhotel op 3 september officieel openen en het hotel zelf een naam geven.

De kinderen die net buiten de ‘prijzen’ vallen krijgen in ieder geval een potje honing en kunnen hun insectenhotel of in de eigen tuin plaatsen of op een anderen plek in de buurt. Dat zou ook op een van de volkstuincomplexen in de wijk kunnen.

Indien het een succes wordt, denkt Stichting Noaberhoes eraan om een ‘hotelketen’ te starten in Almelo en dit ook in andere stadsdelen en dorpen in de gemeente Almelo te organiseren door de Stichting Duurzaam Almelo in samenwerking met de diverse basisscholen.

De tuin rond het buurthuis/Noaberhoes aan de Gors 4 in het Windmolenbroek is ecologisch aangelegd met bomen, struiken en vaste planten die insecten aantrekken en met name wilde bijen en vlinders. Een deel van de tuin is ingezaaid met een wildbloemenmengsel en bloeit momenteel prachtig. Zo wil Stichting Noaberhoes een bijdrage leveren aan de biodiversiteit en een voorbeeld zijn voor de bewoners in de wijk om ook in hun tuinen aandacht te besteden aan de biodiversiteit.

De tuin is door de vrijwilligers aangelegd met een financiële bijdrage van de gemeente Almelo, de provincie Overijssel, de Rabobank, de Groene Loper en de Stichting Twentse Noabers.

Gezamenlijk project

Dit is een gezamenlijk project van de Stichting Noaberhoes Windmolenbroek en de Stichting Duurzaam Almelo. Beide stichtingen werken al langer samen om de duurzaamheid en de sociale samenhang in de wijk Windmolenbroek te vergroten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marinus Trommel, tel. 06-50555732.