Algemeen

Kevin Aman (34) van DETO plotseling overleden

WIERDEN - Op zaterdag 10 april 2021 is op 34-jarige leeftijd is Kevin Aman, speler van DETO Twenterand, plotseling overleden. “DETO treurt om het verlies van deze grote ambassadeur en bovenal dankt zij Kevin voor de vele onuitwisbare hoogtepunten. Wij wensen Mathilde en de kinderen, haar familie en de familie Aman heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit enorme verlies”, laat het bestuur en leden van DETO weten.

Kevin Aman speelde vanaf zijn jonge jaren bij DETO. Hij viel in de jeugd op door zijn talent en zijn sterke fysiek en dat resulteerde in een uitnodiging voor de Heracles jeugdopleiding. Vervolgens keerde hij terug bij DETO en maakte in 2005 op 18-jarige leeftijd zijn debuut in DETO 1.

Zijn voetbalcarrière bracht hem in 2010 bij Excelsior'31, maar na een seizoen kwam hij terug bij DETO en beleefde zijn sportieve hoogtepunt met het kampioenschap in de hoofdklasse in 2012. Het avontuur in de Topklasse ging hij niet met DETO aan, want hij maakte de overstap naar SVZW. Kevin voetbalde 5 seizoenen bij SVZW en kwam in 2017 terug bij DETO. Kevin kwam door een ongelukkige botsing in december 2019 in het ziekenhuis met een gescheurde nier. Van deze ernstige blessure herstelde hij wonderlijk snel en kon zelfs op het veld terug keren bij DETO. 

Kevin Aman speelde 232 wedstrijden in DETO 1, waarin hij 52 competitiedoelpunten maakte. De band met Wierden werd niet alleen door SVZW gevormd, maar ook door de liefde. Kevin kreeg een relatie met Mathilde en ging uiteindelijk ook in Wierden wonen. Kevin werd de trotse papa van Lev en Vie.

Verlies van markante persoonlijkheid
Kevin Aman was een bekende voetballer, hij was sociaal en kende veel voetballers doordat hij bij verschillende verenigingen heeft gespeeld. Ook zijn uitstraling en zijn vele doelpunten maakten hem een bekende speler op de amateurvelden. Het Twentse amateurvoetbal verliest met Kevin een markante persoonlijkheid.