Algemeen

KerstAnders op de Alexanderschool

DENEKAMP - Dat het een andere kerst dan anders zou worden dat wisten we al dit jaar. Daarom werd er op de Alexander een week vol kerstactiviteiten georganiseerd: KerstAnders! Op maandag mochten alle kinderen iets ‘kersterigs’ aan, op of in. Het zag er dan ook gezellig uit in de school. Veel leerlingen hadden een foute kersttrui aan, een rode kerstmuts op en er was zelfs een leerling met lichtjes in de haren. Die dag zijn er opnamen van het lied ‘Niets is cooler dan Kerstmis’ gemaakt met alle groepen. Er zijn kerstkaartjes gemaakt onder het moto: ‘Eén voor jezelf en één voor een ander!’ Ieder kind heeft een kaartje gemaakt voor thuis en eentje voor opa en oma, een ander familielid, de buurvrouw of iemand in het verzorgingshuis. De coronaproof etenswaren werden bezorgd voor de ontbijtjes van vrijdag.

Toen kwam de persconferentie en hoorden we dat alle scholen vanaf dinsdag dicht moesten. Wat nu… Snel overleggen en de activiteiten omgooien.


Het zou een drukke dinsdag worden. Met hulp van een aantal vroege leerlingen van groep 8 zijn de ontbijtjes snel in de rendierzakken ingepakt zodat het ontbijt dinsdagmorgen kon plaatsvinden. Ook is de crea opdracht naar voren geschoven zodat ieder kind met een beschilderd potje met een kaarsje naar huis kon om voor een extra lichtpuntje te zorgen in deze donkere dagen. En alle spullen voor het thuisonderwijs voor na de vakantie moesten ook nog worden ingepakt. Eén van de juffen heeft snel het filmpje gemonteerd zodat iedereen van de Alexander een mooi en ontroerende kerstboodschap van de kinderen thuis heeft gekregen. KerstAnders…maar niet minder leuk!
Namens de Alexanderschool: iedereen fijne kerstdagen en veel geluk en gezondheid in 2021!