Algemeen

Kampeerfeest in Dinkelland?
Doe mee aan de gezondheidschallenge

DINKELLAND -  Naast het ondertekenen van de spelregels en het inleveren van een coronaproof kampeerplan, krijgt de jeugd van Dinkelland er dit kampeerfeestseizoen nog een uitdaging bij: nadenken over hoe je zo gezond mogelijk kan leven en daarvan een challenge maken tijdens je kampeerfeest. De mooiste en best uitgevoerde challenge wint een barbecue voor acht personen.

Kampeerfeesten Dinkelland

Voor de middelbare schooljeugd van de gemeente Dinkelland is het inmiddels een echte traditie geworden: het begin van de zomervakantie vieren door het samen kamperen met vrienden. Zeker na maanden van lockdown is dat iets om naar uit te kijken. Maar omdat corona nog steeds niet helemaal weg is en niemand zit te wachten op een vierde golf, zijn kampeergroepen verplicht om ook dit jaar naast de spelregels een coronaproof kampeerplan aan te leveren. In dit plan moeten zij nauwkeurig omschrijven met hoeveel jongeren ze gaan kamperen en op welke manier zij dat veilig doen. Daar komt dit jaar nog iets extra’s bij. 

Door corona en de gevolgen ervan beseft iedereen zich hoe kostbaar onze gezondheid is. Natuurlijk kan je altijd wat overkomen, maar wanneer je een beetje gezond leeft, voel je je wel fitter en opgewekter. En omdat de gemeente denkt dat het met gezond leven ook een kwestie is van jong geleerd, oud gedaan, daagt gemeente Dinkelland de kampeerjeugd uit om tijdens de kampeerfeesten na te denken over wat zij zelf kunnen doen om gezonder te leven. En om daar dan een challenge van te maken. Dat kan van alles zijn: variërend van wie de meeste stappen per dag maakt, het langst kan slapen, de meest gezonde maaltijd maakt of een dancebattle of bootcamp organiseert. Als het maar veilig en gezond plaats kan vinden.”

Het is de bedoeling dat de kampeerders hun challenge vastleggen met filmpjes, die uploaden op Instagram en daarbij @gemeentedinkelland taggen. 

Wethouder Ilse Duursma wil voordat de kampeerfeesten losbarsten graag in gesprek met de kampeerjeugd en hun ouders. “We vinden het belangrijk naar elkaar uit te spreken wat we van elkaar kunnen verwachten. En de groepen te vragen wat hen bezighoudt met het kamperen zodat we elkaar nu, maar ook in de toekomst goed kunnen blijven vinden”.

Onlinebijeenkomst

Hiervoor wordt een onlinebijeenkomst gehouden op 30 juni om 19.00 uur. Jongeren kunnen zich hiervoor opgeven via kampeerfeesten@kinkelland.nl. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe de wereld eruitziet na 1 juli en wat dan de maatregelen zijn. Er bestaat dus altijd een mogelijkheid dat het kamperen toch geen doorgang kan vinden.

Jongeren die van plan zijn om in de maand juli een kampeerfeest te houden kunnen zich voor 29 juni digitaal opgeven via de website van de gemeente Dinkelland. Het is de bedoeling dat zij op deze pagina de spelregels en het invulformulier voor een coronaproof kampeerplan downloaden, ondertekenen en dan weer uploaden. Daarnaast moeten er een aantal gegevens worden ingevuld via de website. Wie verder nog vragen heeft kan deze stellen via kampeerfeesten@dinkelland.nl.