Algemeen

Jubilarissen De Zonnebloem, afdeling Borne gehuldigd

V.l.n.r. Betty te Riet, Tineke Heller, Marian van Loenen, Lidy weersink en Hetty Spekreijse. Op de foto ontbreekt Josephien Westerbeek. Zij is thuis in het zonnetje gezet.

BORNE - Twee keer een zilveren medaille en vier keer een gouden medailles… Geen medailles voor sportieve prestaties maar insignes voor 10, 25, 40 en 50 jaar trouwe dienst bij Vereniging de Zonnebloem, afdeling Borne. 

Na twintig maanden ontmoetten de vrijwilligers van de Zonnebloem elkaar op maandag 25 oktober jl. weer tijdens een vergadering in de kantine van BVV Borne. Vanwege de restricties rondom het coronavirus hebben alle activiteiten stilgelegen en dus ook de huldiging van de jubilarissen. Gelukkig kon die feestelijke gebeurtenis vorige week maandag alsnog plaatsgevonden.

Zilveren en gouden speldjes
Zilveren speldjes waren er voor Betty te Riet en Josephien Westerbeek, beiden ruim tien jaar actief als bezoek- en activiteitenvrijwilliger. Lidy Weersink kreeg een gouden speldje voor ruim 25 jaar inzet als (oud-)bestuurslid, vakantiecoördinator, bezoek- en activiteitenvrijwilliger. Voor Tineke Heller was er goud voor ruim veertig jaar trouwe dienst als (oud-)bestuurslid, regiovertegenwoordiger en activiteiten- en bezoekvrijwilliger.

Helemaal bijzonder waren de gouden speldjes voor Hetty Spekreijse en Marian van Loenen die zich vijftig jaar lang met hart en ziel hebben gegeven aan De Zonnebloem. Beiden zijn jarenlang bestuurslid geweest en hebben binnen de vereniging alle werkzaamheden vervuld en alle taken op zich genomen die op hun pad kwamen. Dankzij hen en alle vrijwilligers is de Zonnebloem in Borne na 57 jaar nog altijd springlevend.

Afscheid
“Helaas hebben we tijdens de coronaperiode afscheid moeten nemen van twee vrijwilligers van het eerste uur, Marietje Moleman en Tine de Boer”, laat de vereniging weten. Beiden zijn tot hun overlijden op hoge leeftijd actief geweest als vrijwilligers en begeleiders van de handwerkgroep, de Welfare. Deze groep komt nog iedere dinsdagmiddag bij elkaar in het Dijkhuis. Tijdens een minuut stilte zijn Marietje, Tine en alle gasten herdacht die tijdens de afgelopen twintig maanden zijn overleden.

“We willen niets liever dan nog dit jaar de activiteiten van de Zonnebloem weer opstarten, maar het toenemende aantal besmettingen en ziekenhuisopnames maakt alles voorlopig helaas onzeker. Van uitstel komt echter geen afstel!”, besluit de vereniging.