Algemeen

Jubilaris de Boer ‘coronaproof’ verrast door zijn werkgever

WESTERHAAR / ALMELO - Aannemersbedrijf J. ter Horst – vaste ‘parcoursbouwer van Tot de Nek in de Drek’ - had z’n zilveren jubilaris Johan de Boer [foto] uit Westerhaar een mooi feest willen bereiden. Bloemen, cadeaus en zeker een gezellig diner met veel gasten. De collega’s bij Ter Horst balen er verschrikkelijk van, maar door de coronamaatregelen zat het er niet in. Daarom werd de timmerman thuis ‘coronaproof’ verrast met onder meer een buitenproportioneel spandoek in z’n tuin dat de directeur er hoogstpersoonlijk inplantte.  

Johan de Boer begon 25 jaar geleden als leerling-timmerman bij Ter Horst en leerde de fijne kneepjes van het vak van oud-directeur Erik Steggink. De Boer ontwikkelde zich tot een klasse vakman, een allround timmerman met een voorliefde voor de kleinere klussen bij particuliere klanten van Ter Horst. Hij handelt ze probleemloos af. “Heeft niemand omkijken naar, dit is een man waar je 100 procent op kunt vertrouwen”, complimenteert directeur Wilco Brinkman.

Er is iets opmerkelijks aan de loopbaan van De Boer. Want hij is bij Ter Horst de enige parttime timmerman. Sinds de geboorte van zijn kinderen is Johan op de maandag en de dinsdag thuis en zorgt hij voor zijn kroost. Omdat hij vooral de kleinere klussen doet van een paar uurtjes tot maximaal twee dagen, is parttime werken geen enkel probleem. “Bovendien kun je in noodgevallen altijd een beroep op hem doen”, weet Brinkman. “Hij probeert dan altijd iets te regelen. Van dit type werknemer wil je er heel graag heel veel hebben. Ze mogen morgen beginnen.”

De Coronapandemie zorgde al dat er een dikke streep moest door het openingsfeest voor het ingrijpend vernieuwde pand van Ter Horst en nu dus ook door het jubileumfeest voor De Boer. Daarom stapten directeur Wilco Brinkman en Marco ter Braak van de feestcommissie ieder afzonderlijk in een auto en reden met spandoek, bloemen, taart en een mooie cheque naar het huis van Johan de Boer om daar alvast op anderhalve meter afstand een kop koffie te drinken. “Want het feest houdt hij natuurlijk tegoed.”

Uw reactie