Algemeen

Joris Lentfert bekroont sterke race met podium in Assen

BORNE - Joris Lentfert heeft twee goede raceweekenden achter de rug. Van 12 t/m 14 augustus reed hij als gastrijder mee in de Duitse Pro Superstock Cup en van 19 t/m 21 augustus wist hij de nodige punten te behalen in de IDC Dutch Superbike klasse.


In het weekend van 12 t/m 14 augustus reed Joris als gastrijder mee in de Pro Superstock Cup op het TT Circuit van Assen. Dit is de standaard klasse van het hoog aangeschreven Duitse Kampioenschap (IDM). Hij kwam in de races als 15e en 19e over de finish van de 37 deelnemers. Een prachtig en goed georganiseerd raceweekend waarbij Joris veel heeft geleerd.

Na het positieve weekend in het Duitse Kampioenschap reisde het team een week later alweer af naar Assen. Ditmaal voor de volgende twee races in de IDC Dutch Superbike klasse. De klasse waar Joris het hele seizoen in uitkomt.

Op vrijdag reed Joris in de kwalificaties de 6e rondetijd. De pole position ging naar de Australiër Tom Edwards, hij deed dit weekend als gastrijder mee maar zou in de races geen punten krijgen. De rijtijd in beide kwalificaties was minimaal. De eerste kwalificatie werd eerder beëindigd met een rode vlag en in het begin van kwalificatie 2 was de baan nog vochtig van een kort regenbuitje, dus was het pas halverwege de tijdtraining mogelijk om weer snelle tijden neer te zetten. In beide kwalificaties kwam Joris niet tot een perfecte ronde, dus was hij niet helemaal tevreden met een 6e startplaats. Maar de tweede startrij was een prima uitgangspositie voor de beide races op zaterdag en zondag.

Op zaterdag in race 1 had Joris een redelijke start, liggend op de 6e plaats liep hij steeds wat in op de 2 rijders voor hem. Met een goed ritme wist Joris ze in te halen en liep vervolgens elke ronde verder uit. Joris kwam na 12 ronden als 4e over de finish. Aangezien de gastrijder niet meedeed voor de punten betekende dit voor Joris zijn 2e podium van het seizoen! Een sterke race met een goed ritme en bijna een nieuw PR.

De volgende dag ging Joris verder waar hij gebleven was. Het gevoel in de warm up was direct weer goed. Een aanpassing aan de afstelling werd getest en Joris maakte nog een proefstart. Hij was helemaal klaar voor race 2 en was erop gebrand om het resultaat van zaterdag te herhalen. Helaas liep het anders.

Na de eerste doorkomst had Joris een kleine achterstand op de 2 rijders die streden voor de laatste podiumplek. Vanaf de tweede ronde begon hij de achterstand goed te maken en Joris lag weer op podiumkoers. Totdat er al snel een rode vlag volgde wegens een oliespoor. Bij de herstart kwam Joris erg slecht van de plek en viel ver terug. Keihard heeft hij zich teruggevochten in de 6 ronden durende race en op de finish kwam hij net tekort voor plaats 3. Uiteindelijk werd deel 1 voor de rode vlag (5e) en deel 2 na de rode vlag (4e) bij elkaar opgeteld en dat betekende voor Joris een 5e plaats in race 2.

Joris: “Race 2 was voor mij een behoorlijke domper, want ik wist dat het podium er weer in had gezeten. Toch moeten we tevreden zijn met dit weekend, We hebben stappen gemaakt met de afstelling van de motor en zaterdag een strakke race gereden met een prachtig resultaat! We zijn iets ingelopen op plek 3 in het kampioenschap. Ik wil het team en alle sponsoren bedanken! Op naar de volgende race: 10 september in Assen!”