Algemeen

Jongerenwerker Diana van Avedan in landelijke finale Sociaal Werker van het Jaar

ALMELO - Jongerenwerker Diana Huurnink van Avedan staat in de landelijke finale voor Sociaal Werker van het Jaar. Ze is genomineerd omdat ze innovatief is en jongeren op heel veel manieren laagdrempelig weet te bereiken. In de coronatijd hield ze op allerlei manieren contact, onder andere op straat, in online-escaperooms, op scholen en met een gesprek over vaccinaties en de lockdown. De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van Sociaal Werk Werkt.

Diana is 13 jaar jongerenwerker bij Avedan. Ze is heel blij met de finaleplek. ‘Het is een mooie erkenning van het jongerenwerk. Door corona realiseren veel meer mensen zich waar jongeren meer worstelen. Maar ik vind het altijd belangrijk dat elke jongere gezien en gehoord wordt. Iedereen kan struikelen in het leven. Als je een jongere al kent van school of op straat, zie je eerder dat er wat aan de hand is. En dan kan je op tijd in gesprek gaan, om te voorkomen dat problemen verergeren’.

De kern van Diana’s werk is volgens haar: “Vragen en luisteren. De verhalen van jongeren zijn mijn inspiratie. Soms hoef ik alleen maar aan te horen wat er speelt, soms ben je echt een tijdje steunpilaar. Als een jongere het na mijn hulp weer zelf kan, daar doe ik het voor. Laatst nodigde een jongere, die dreigde uit te vallen op school, mij bijvoorbeeld uit voor zijn diploma-uitreiking. Door er gewoon te zijn en hem te blijven motiveren heeft hij de eindstreep gehaald. Dat maakt mij trots.”

Stemmen

De winnaar van de verkiezing wordt bekend gemaakt op 18 mei, op het landelijke congres van Sociaal Werk Nederland.

Stemmen op Diana kan op: www.sociaalwerk-werkt.nl/diana-huurnink