Algemeen

Johan Nühn mist muziek maken met leerlingen: 'Het begint weer te kriebelen'

NIJVERDAL – Weleens iemand buiten op het Keizerserf gitaar zien spelen? Dat moet haast wel Johan Nühn geweest zijn. Met zijn vrouw Monique heeft hij zo'n anderhalf jaar geleden het drukke westen van het land verlaten en is in onze gemeente neergestreken. Monique is begonnen met haar veganistische winkel annex lunch/tearoom Green Dakota aan het Keizerserf 36. En daar staat nog een ruimte leeg. Johan wil in die ruimte zijn één op één, aangepaste muzieklessen gaan geven.

 

Aangepaste muzieklessen

Johan Nühn heeft meer dan 15 jaar met een speciale methodiek aangepaste muzieklessen op eigen muziekscholen in Zoetermeer en Wateringen gegeven. “Onder aangepast versta ik lessen voor mensen die wat extra ondersteuning nodig hebben. Voor mensen die in een groep niet goed kunnen functioneren. Bijvoorbeeld door autisme, ADHD of faalangst. In het verleden heb ik hiermee goede resultaten behaald, zowel op muzikaal als communicatief gebied.Het gaat echt om het vertrouwen, zodat de leerling zich vrij kan ontwikkelen.” Van oud-cursisten heeft hij gehoord dat zijn geduld bij het les geven een belangrijke factor is.

Johan heeft de muziek van huis uit meegekregen. “Mijn moeder speelde heel mooi mandoline. Ik heb een technische opleiding gekozen, maar ben wel altijd muziek blijven maken.” Hij noemt zich Guitarmate en geeft gitaar- en ukeleles-les. Ook drumles is mogelijk, maar dat wil hij niet aan het Keizerserf 36 maar aan huis geven. Het gaat hem vooral om het samen plezier beleven aan muziek maken. “En alles is mogelijk van klassiek tot pop of rock.”

Voor wie interesse heeft, een kenningsmakingsles is geheel vrijblijvend en kosteloos. “Rijk hoef ik er niet van te worden, want ik heb een baan. Ik wil de muziekles voornamelijk in de avonduren en weekenden geven”, besluit hij zijn verhaal.

Voor meer informatie is Johan Nühn bereikbaar via: jguitarmade@gmail.com.