Algemeen

Inzameling tweedehands voetbalschoenen Stichting Kicks4Africa tijdens najaarskermis

OLDENZAAL - Voor het zesde achtereenvolgende jaar werkt Stichting Kicks4Africa samen met de Missietent en worden tijdens de Oldenzaalse kermis van 24 september tot en met 27 september tweedehands voetbalschoenen ingezameld voor de oprichter van stichting, Stan Benneker (22) uit Oldenzaal. Stan zorgt dat de schoenen terecht komen bij jonge kinderen in Zuid-Afrika die nu nog op blote voeten voetballen. Iedereen die een paar goede voetbalschoenen inlevert bij de Missietent krijgt 25 gratis lootjes waarmee mooie prijzen te winnen zijn.

Kicks4Africa

Samenwerking met MAVU

Stan werkt sinds 2015 nauw samen met MAVU Sport Development in Zuid-Afrika. MAVU is een non-profit organisatie, die sport ontwikkelt in de meest achtergestelde en arme gebieden van Zuid-Afrika. In deze gebieden zijn sociale activiteiten nauwelijks tot niet aanwezig. Daardoor ontstaat verveling, met gevolgen als diefstal, tienerzwangerschap en drugsgebruik. Inmiddels zijn maar liefst 2000 paar tweedehands voetbalschoenen ingeleverd bij MAVU en zijn vele jonge teams door MAVU voorzien van ‘kicks’. Stan heeft als doelstelling om alle kinderen in de achterstandswijken van schoenen te voorzien. Dus voorlopig wordt nog flink ingezameld waarbij de voorkeur uitgaat naar kleinere maten 35 tot en met 40. Nadrukkelijk wijst Stan erop dat zijn actie zich beperkt tot voetbalschoenen. Daarom het verzoek om geen laarzen, gewone schoenen of andere sportschoenen in te leveren.

Missietent

De Missietent bood in 2015 spontaan aan Stan te helpen door hun tent aan te bieden als inleverdepot tegen een ‘vergoeding’ van 25 gratis lootjes. Ook buiten de kermis om kunnen schoenen worden ingeleverd. Meer informatie is te vinden op de website www.kicks4africa.nl of mail naar Stan stan@kicks4africa.nl. Ook als een bedrijf of particulier een donatie wil doen om bijvoorbeeld de verzendkosten naar Zuid-Afrika, dan komt Stan Benneker graag met hen in contact.

Opslagdepot

Vanwege corona is het sinds 2019 niet mogelijk om veilig naar Zuid-Afrika te reizen. De stichting hoopt dat het vervoer spoedig weer op gang komt zodat de grote hoeveelheden voetbalschoenen, waarvoor inmiddels een opslagdepot is gevonden, op de juiste plek terecht komen.