Algemeen

Indien ‘corona’ het toelaat op 4 juni a.s.:
Basisscholen voetballen om ‘Kampioenschap van Dinkelland’

DINKELLAND - Op 4 juni a.s. wordt door de basisscholen van Dinkelland weer gevoetbald om het kampioenschap van de gemeente Dinkelland. Uiteraard ook hier wel het voorbehoud: als de dan geldende coronamaatregelen het niet verhinderen! De inschrijvingen kunnen de scholen nog doen tot uiterlijk 21 mei. Uitgaande van deze berichtgeving is het dus erg kort dag, maar de scholen hebben reeds veel eerder een e-mail ontvangen over de organisatie van dit toernooi en met het verzoek de schoolteams aan te melden.

De laatste schoolvoetbalkampioen van Dinkelland (2019) was het ere-divisieteam van De Meander uit Ootmarsum. Opnieuw succes of ……. (archieffoto, pbj)

Het toernooi, dat in z’n geheel op 4 juni wordt afgewerkt, kent één algemeen kampioen van Dinkelland, maar daarnaast nog twee kampioenen , want  de aangemelde schoolteams (meer teams per school mogelijk) worden verdeeld over 3 categorieën: A. Selectieteams ( eredivisie), B. Recreatieteams ( 1e divisie) en C. Meisjesdivisie. De kampioen van de ‘eredivisie’ ís dan de algemeen schoolvoetbalkampioen van Dinkelland en daarmee de vertegenwoordiger van de gemeente bij het eventuele interregionale scholvoetbaltoernooi.

Koen Segerink van de organisatie van wat dit jaar maar eens ‘Kroonvoetbaltoernooi ’ wordt genoemd: ‘Een team kan bestaan uit 8 jongens/meisjes of uit louter meisjes(Meisjesdivisie) plus één begeleider /coach. De kans dat het doorgaat op 4 juni a.s. blijft afwachten en daarom volgen we Mark en Hugo nauwlettend. De beslissing over het wel of niet doorgaan nemen we dan op 28 mei a.s..’

Genoemde organisatie bestaat uit een aantal ‘sportieve’ ouders, aldus Koen, waarvan hij de voornamen doorgeeft als blijk van ‘geen poeha, dit doen wij gewoon voor onze kids’. Waardering daarvoor Gonnie, Patrick, Mathijn, Ronald, Jeroen en dus Koen…..!

*Van ‘schoolvoetbaltoernooi op Koninginnedag’ naar ‘Kroonvoetbal’
Dit jaar dan het ‘Kroonvoetbalvoetbaltoernooi’. Vorig jaar vond dat  i.v.m.de pandemie geen doorgang. De opvolger van wat eens als Schoolvoetbaltoernooi’ werd georganiseerd in het kader van de viering van Koninginnedag en waarvan de finales dan ook op die dag werden gespeeld .
Dat is niet het enige verschil met de tegenwoordige organisatie. Aanvankelijk was die in samenwerking met het Oranje Comité Denekamp in handen van de DOS’19-jeugdleiders en – clubscheidsrechters.Het toernooi werd toen verdeeld over een aantal weken afgewerkt, maar de finales waren onderdeel van de viering van de Koninginnedag. Na afloop van de finales kwam in dat kader ook de burgemeester samen met het bestuur van het Oranje Comité Denekamp de kampioenen huldigen en de door het Oranje Comité beschikbaar gestelde bekers en medailles uitreiken
 Dat is dus al vele jaren niet meer de gang van zaken, maar dat zal de huidige schooljeugd weinig interesseren. Voor hen is het, ‘net als toen’, lekker fanatiek spelen om de overwinning!

Hopelijk wordt ze dat gegund door ‘corona’ en krijgt de schoolvoetbalkampioen van 2019 een opvolger, of herhaalt het de prestatie van dat jaar

Tekst/foto: PBJ