Algemeen

In kleine stapjes naar een fitter leven met FitStap-coach Silvia Rikmanspoel

MANDERVEEN – Veel mensen lukt het maar niet om vroeg uit bed te gaan voor een verfrissende ochtendwandeling. Of gewoon ergens op een dag een moment van rust te vinden door op wandelschoenen de natuur in te trekken. FitStap-coach Silvia Rikmanspoel loopt graag een paar stappen mee met iedereen die graag aan de algehele conditie wil werken, maar niet weet hoe de eerste stap daartoe gezet kan worden.

Sinds de Manderveense in april 2014 haar eerste pelgrimstocht naar Santiago de Compostella liep, zit het wandelen haar in het bloed. Als FitStap-coach wil ze graag ook andere mensen, vooral in coronatijd, motiveren om naar buiten te gaan en met plezier in beweging te komen.

Zelf is Silvia Rikmanspoel regelmatig wandelend in de natuur te vinden. “Het geeft me energie, het ‘ruimt mijn hoofd op’ en houdt mij in conditie. Bovenal maakt het me blij. Mijn doel is om mensen mee te nemen in mijn passie.”

 

Gezonde geest in een vitaal lijf

FitStap is een laagdrempelig beweegprogramma van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) waarbij deelnemers door een gecertificeerde FitStap-coach in groepsverband op weg worden geholpen om zich fitter te voelen. FitStap is voor iedereen; jong of oud, met een goede of minder goede conditie.

Maar er is meer dan bewegen. Silvia legt het uit: “Met FitStap werken we aan een gezonde geest in een vitaal lijf. Gedurende twaalf weken gaan we in groepsverband samen ‘aan de slag’. Daarbij is aandacht voor de wandeltechniek, gezonde voeding en een stukje cognitieve fitness in de vorm van korte breinoefeningen. Eén keer per week verzorg ik een wandeltraining voor de groep in prachtige Twentse natuurgebieden zoals onder andere Twickel, het Springendal en de Streu. Daarnaast ga je zelf twee keer per week op pad.”

 

App

“Via een app heb je (vrijblijvend) contact met de andere deelnemers en met mij als coach”,  vervolgt Rikmanspoel. “Tevens ontvangen deelnemers allerlei tips en uitdagingen die aansluiten op de trainingen en bijdragen aan het behalen van hun persoonlijke doelen. Het gaat om de kleine stapjes”, benadrukt ze. “Niet de prestatie, maar het plezier in bewegen, het ‘ont-moeten’, het genieten van de natuur én gezelligheid staan centraal. Zo train je je positiviteitsspier en je ervaart wat bewegen in de natuur met je fysieke en mentale gezondheid doet. Kortom, het bereiken van een gezondere leefstijl en een betere conditie op een prettige, laagdrempelige en inspirerende manier.

Juist in deze coronatijd is in de buitenlucht in beweging blijven en met anderen in verbinding zijn belangrijk.

 

Locaties, dagen, tijden en aanmelden

De startlocaties zijn in Twente, in overleg met de deelnemers en eventueel wisselend per training. Het wekelijkse trainingsmoment wordt in overleg met de deelnemers gepland. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website: https://www.fitstap.nl/trainers/silvia-rikmanspoel/ of per e-mail naar: srikmanspoel@hotmail.com.

Uiteraard wordt er qua groepsgrootte rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen.

Tijdens de huidige harde lockdown is het toegestaan om met meerdere groepjes van twee personen tegelijk te sporten onder de voorwaarde dat ruime afstand wordt genomen.

Meer informatie over FitStap is te vinden op de website: www.fitstap.nl.

Uw reactie