Algemeen

Ieder kind een Sint kan Heracles cadeaus uitdelen dankzij Gold Stars

ALMELO - De vrijwilligers van de stichting Ieder kind een Sint heeft een cheque van 1.400 euro in ontvangst mogen nemen. Guido Eggermont en Henk Kieftenbelt van de Gold Stars hebben de cheque aangeboden aan Erik Pezij. Met het bedrag zullen goederen uit de Heracles fanshop worden gekocht, om zo jonge fans uit gezinnen met een smalle beurs een mooi cadeau te schenken.

Guido Eggermont en Henk Kieftenbelt van de Gold Stars overhandigen de cheque aan Erik Pezij van de stichting Ieder kind een Sint.

Tijdens de dagen van de Almelo City Cup vindt er altijd een verloting plaats, waarvan de opbrengst is bedoeld voor jonge mensen uit Almelo en omgeving die op bijzondere momenten extra aandacht verdienen. Tijdens de vijfde editie was de opbrengst bestemd voor de stichting Ieder Kind een Sint. Zij zorgen er voor dat kinderen uit gezinnen met een smalle beurs ook een leuk sinterklaasfeest hebben. De Sint mag het bedrag spenderen in de Heracles fanshop. “Dat het 1.400 euro zou worden, had ik ook niet verwacht”, zegt een verraste Erik Pezij van de stichting. “Dat was een mooie verrassing, boven verwachting. Ik ga er van uit dat we hiermee zo’n twintig kinderen blij kunnen maken met een T-shirt of dekbedovertrek.”

Via het eigen netwerk van de stichting, de stichting Helpende Hand en de Speelgoedbank zijn gezinnen benaderd en ook op de Weggeefhoek op Facebook is een oproep geplaatst. “In Almelo en Vriezenveen heb je de echte fans zitten. We willen dat de Heracles cadeaus goed terecht komen. Op de weggeefhoek zijn gezinnen aangesloten die bij ons en ons netwerk niet in beeld zijn. We hopen via deze wegen de echte fans te vinden, waar een cadeau als dit niet mogelijk is om te geven.” In aanloop naar 5 december mogen de gelukkigen samen met Sinterklaas in de fanshop een Heraclescadeau uitzoeken.

Compleet tenue bij Speelgoedbank

Voor het sinterklaasgebeuren wordt nauw samengewerkt met Lieneke Bolhuis van de Speelgoedbank. Voor deze organisatie hebben de Dutch Beardo’s een 24-uurs actie gehouden om geld bij elkaar te halen voor een mobiele speelgoedbank. Hiervoor is zo’n 40.000 euro nodig. Erik Pezij en Lieneke hebben samen op een compleet tenue van Heracles geboden. “Het is zo’n mooi werk wat ze bij de Speelgoedbank doen. En wat de Dutch Beardo’s weer voor hen doen. Dat gesigneerde shirt, met handtekeningen van alle beardo’s, is iets heel unieks. Dat moest voor mijn gevoel bij de Speelgoedbank komen te hangen, want die mannen hebben zoveel gedaan. Lieneke en ik hebben besloten samen met privégeld te bieden. En we hebben gewonnen.”

De stichting Ieder Kind een Sint ontving van de Dutch Beardo’s een dood vol met knutseldozen van SES.

Sint bij Plus Brughuis

Om Sinterklaas financieel te steunen, want al die cadeaus bij elkaar kost nogal wat, doet de stichting Ieder kind een Sint mee met de Plus-actie ‘Spaar je club gezond’. “We staan met de sponsorpunten op de derde plek”, meldt Erik. “Dat is een heel mooi compliment, dat we in die paar jaar tijd dat we bezig zijn een begrip zijn geworden in Almelo.” Tot en met zaterdag 13 november, de dag dat Sint aankomt in ons land, kunnen de punten ingeleverd worden. Als dank zullen Sint en Piet deze dag rond 16.00 uur een bezoek brengen aan Plus Brughuis, het filiaal bij het Heracles stadion.

“Het is gewoon heel dankbaar wat wij mogen doen. En dat we dan zo gewaardeerd worden. Zo ontvangen we vele warme en liefdevolle verhalen. Bijvoorbeeld van een oudere vrouw hebben we een bloemetje, en ze heeft het al niet zo breed.”

In voorbereiding op volgend jaar is Ieder kind een Sint nog op zoek naar opslagruimte, bij voorkeur een loods. Wie hiervoor een goedkope oplossing heeft, mag contact opnemen met Erik Pezij via

info@iederkindeensint.nl.