Algemeen

Hulpdiensten verlenen drie keer in korte tijd hulp in de gemeente Tubbergen
Traumahelikopter ingezet voor ernstig ongeval op bouwplaats in Reutum

GEMEENTE TUBBERGEN - Reutum schrikt op van de vele sirenes van de politie en ambulances. Dan is er een geluid van een helikopter te horen, de personen die buiten stonden keken de lucht in en zien de helikopter laag over het dorp vliegen. Het bleek een traumahelikopter te zijn, die het Mobiel Medisch Team brengt voor hulpverlening. 

Foto: Clemens Brughuis

De politie en ambulances kwamen vrijdagmiddag massaal ter plaatste aan Het Loosan in Reutum en dat zorgde voor bekijks in de wijk. Dan komt laag over het dorp een traumahelikoper die een landing inzet. De helikopter lande in een weiland aan de Kerkstraat dichtbij de woonwijk. Mobiel Medisch Team stapt de helikopter uit, waarna de politie de arts en de verpleegkundige van de traumahelikopter per auto naar de bouwplaats aan Het Loosan heeft gebracht. Op de bouwplaats had een ernstig ongeval plaatsgevonden. Door nog onbekende oorzaak is een persoon onder een aantal glasplaten terechtgekomen. Het slachtoffer met ernstige verwondingen is vanaf de bouwplaats in de ambulance naar de traumahelikopter gebracht en met de helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De politie doet onderzoek en neemt verklaringen op. De Inspectie SZW (arbeidsinspectie) is ingelicht en zal onderzoek doen. Op het moment van schrijven is niet bekend hoe het met het slachtoffer gaat.

Manderveen: Biggetjes omgekomen bij schuurbrand in Manderveen.

Omstreeks 13:37 uur vrijdagmiddag kregen de hulpdiensten een melding van een brand in een schuur aan de Langemaatsweg in Manderveen. Brandweer Tubbergen rukte hierbij uit met alle brandweerwagens wat ze beheren in de kazerne. Bij aankomst van de eerste brandweerwagen was de brand al snel onder controle, waarbij de andere brandweerwagens die ondertussen ter plaatse waren niet werden ingezet. Ook brandweer Weerselo kreeg de melding maar die hoefde niet te komen. Bij de brand zijn meerdere biggetjes omgekomen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend. Een aantal personen zijn door ambulancepersoneel gecontroleerd maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

Tubbergen: Twee gewonden bij scooterongeluk in Tubbergen

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft er omstreeks 01.00 uur een ongeval plaatsgevonden met een scooter op de Huyerenseweg in Tubbergen, dichtbij school de Canisius. Bij het ongeval raakten twee personen gewond. Hierbij kwamen twee ambulances ter plaatse en de politie. Beide gewonden zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Bij een persoon bleken de verwondingen dusdanig ernstig te zijn dat die met spoed weggebracht moest worden naar het ziekenhuis. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend. De politie doet onderzoek naar de toedracht. Op het moment van schrijven is nog onbekend hoe het met de slachtoffers gaat.

Foto: Clemens Brughuis