Algemeen

Huizen in Borne gezocht voor tv-programma ‘Green Make Over’ op SBS6

Woon je in Borne en kan jouw huis nog wel de nodige aanpassingen gebruiken om je energie- en/of waterverbruik verder te verlagen? Maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Heb je bijvoorbeeld een duidelijke vraag als het gaat om tocht, isolatie, je cv-ketel of wil je gewoon weten hoe je jouw huis klimaatvriendelijker kan inrichten en aanpassen? Dan is jouw huis misschien wel hét huis dat in het landelijke woon- en lifestyle tv-programma ‘Green Make Over’ hulp van het Green Make Over expertteam kan krijgen.  

 

De redactie van het programma heeft namelijk de gemeente Borne uitgekozen om een aflevering op te gaan nemen. Dit betekent concreet dat het expertteam een paar huizen wil gaan helpen die een duidelijke hulpvraag hebben als het gaat om bijvoorbeeld energie-/ waterbesparing en groener wonen. De opnames en werkzaamheden zijn gepland in de periode van 9 tot en met 17 november. Per huis komt het team hooguit een dagdeel over de vloer. De uitzending is 3 januari om circa 16.00 op SBS6.  Het programma komt tot stand in samenwerking met de Consumentenbond, Milieu Centraal en TonZon. 

 

Geen complete make-over 

Programmamaker Gwen Jansen en haar Green Make Over expertteam zoeken huizen die ze dusdanig duurzaam kunnen aanpassen dat het huis veel minder energie en waterverbruikt. Bijvoorbeeld door een betere isolatie aan te brengen, energieverslindende oude huishoudapparaten te vervangen, tochtende kieren te dichten en ledlampen aan te brengen. Ook kan een eventuele tuin aangepast worden om nog toekomstbestendiger te worden qua biodiversiteit en klimaatverandering. Het zou ook kunnen gaan om de vraag hoe je jouw huis duurzaam inricht. Het programma wil zo veel mogelijk mensen in Nederland laten zien wat je thuis kan doen om een beetje groener en energiezuiniger te leven. Doel is om uiteindelijk de nodige besparingen voor het gezin te kunnen realiseren én tegelijkertijd winst qua wooncomfort, klimaat en toekomstbestendigheid van het huis te boeken. Bij de Green Make Over gaat het vooral om groene Quick Wins! Verwacht dus geen complete make-over van je huis. Er worden slimme tips gegeven en praktische besparende tools aangebracht. Er zijn geen kosten aan verbonden voor de bewoners van de huizen die worden uitgekozen en in overleg komt het plan van aanpak tot stand.  

 

Aanmelden voor eind augustus 

Interesse? Meld je dan uiterlijk eind augustus aan via www.greenmakeover.nl en laat weten uit hoeveel leden je huishouden bestaat, hoeveel energie, water en/of gas je nu verbruikt per jaar en waarom jij/jouw huis wel de hulp van het Green Make Over team zouden kunnen gebruiken. Hoe duidelijker je hulpvraag, hoe groter de kans dat je uitgekozen wordt. De redactie zoekt zo veel mogelijk verschillende hulpvragen voor het nieuwe seizoen. Van klein tot groot. Stuur ook een filmpje (kan gefilmd met je telefoon worden) in bij waarin je jezelf en je eventuele medebewoners voorstelt en even een rondleiding geeft door het huis en je hulpvraag vertelt. Begin in de tuin en toon de buitenkant: voor- en achterkant huis en tuin en graag ook beelden van de woonkamer, keuken, meterkast, eventuele cv-ketel), badkamer en eventuele slaapkamers.   

 

Op www.greenmakeover.nl vind je meer informatie en tref je de afleveringen van het eerste seizoen.