Algemeen

Hij staat: ‘Baby Boris’, een kleine, cartoonachtige, rode variant van Boris

BORNE - Hij staat: ‘Baby Boris’, een kleine, cartoonachtige, rode variant van Boris zoals we die kennen uit park Scholtenhof. Deze kleine variant is vandaag geplaatst midden in het centrum van Borne en dient, net zoals de inmiddels bekende ‘aaibare’ schildpad in het centrum, als speelobject voor kinderen.

 

De kleine Boris is tot stand gekomen naar aanleiding van een inzending voor een centrumvoucher met het idee om meer plekken voor kinderen te creëren in het centrum. Met de 2500 euro van de centrumvoucher is het idee vervolgens samen met de inzender, Modelmakerij Kleizen en LayaLay verder uitgewerkt in een kleine, 3D-geprinte mammoet.

 

Alleen nog een naam…
De kleine versie van Boris is alleen nog op zoek naar een echte eigen naam. Ideeën hiervoor kunnen tot eind september verstuurd worden naar communicatie@borne.nl. De leukste inzending wordt beloond met een nog kleinere, miniatuurversie van Boris. De officiële naamgeving volgt in oktober.

 

Centrumvoucher
De centrumvouchers zijn onderdeel van het centrumarrangement dat de gemeente Borne in oktober 2018 heeft opgesteld met provincie Overijssel, Stadsbeweging, Bundeling Bornse Ondernemers (BBO) en enkele vastgoedpartijen. Voor de centrumvouchers (Tien keer een bedrag van 2500 euro voor particuliere initiatieven) heeft de gemeente een subsidie ontvangen van de provincie Overijssel.