Algemeen

Hij komt, hij komt! Sinterklaas komt ook in Oldenzaal
Zijn speurpieten hebben stiekem letters verstopt in de winkeletalages Help je Sinterklaas zoeken?

OLDENZAAL - Misschien zit jij ook al wel iedere dag om 18.00 uur voor het Sinterklaasjournaal? Spannend hé! En vanzelfsprekend komt Sinterklaas ook in Oldenzaal. Burgemeester Patrick Welman zal de goede Sint verwelkomen op zaterdag 13 november. Natuurlijk komt hij ook voor jou! Voor alle kinderen en volwassenen. Kom je Sinterklaas ook begroeten in Oldenzaal? 

Hij komt, hij komt! Zaterdag 13 november verwelkomen we Sinterklaas en de Pietermannen weer in Centrum Oldenzaal. Kom ook gezellig naar de intocht om Sinterklaas te zien, een handje te geven en om een handje lekkere pepernoten te scoren...?  En om het allemaal nog leuker te maken hebben de Pieten een letterspeurtocht gemaakt. Help je Sinterklaas mee speuren?

Letterspeurtocht

Op wel 40 plekken, door de gehele binnenstad van Oldenzaal, hebben de Pieten een letter in de etalage verstopt. Vanaf 13 november mag jij Sinterklaas helpen om alle letters te zoeken. En als je alle 40 letters hebt gevonden, weet jij precies welke zin er op het kaartje moet staan. Wanneer je de oplossing op dit kaartje (verstrekt via de scholen of op te halen bij de Tourist Info/Oldenzaal Promotie), vóór 4 december inlevert aan de Grootestraat 35, komt Sinterklaas persoonlijk op 5 december misschien jou wel verrassen. Hij gaat namelijk alle prijswinnaars een mooi cadeau geven.

Hint van de speurpieten

Sommige letters zijn eenvoudig te vinden in de etalages van de winkels. Maar voor een aantal letters moet je ietsjes beter je best doen. Die zie je bijvoorbeeld pas wanneer je omhoog kijkt of liggen tussen een stapel andere chocoladeletters in de winkeletalage. Sinterklaas en de speurpieten geven daarom hints. De hints worden via de facebooksite van CentrumOldenzaal en UitinOldenzaal verspreid. Wil je geen hint missen? Volg ons dan snel.

 

Weet je wat zo leuk is? Heel veel winkels hebben de etalage prachtig versierd om Sinterklaas te helpen om de juiste cadeautjes te kopen. Leuk hé! Fijne Sinterklaastijd!

P.S.: ‘De Grote Sinterklaasfilm draait op 28 november in Stadstheater de Bond

Martien Meiland vindt het ééénig. Want Martien debuteert dit najaar als acteur. De reality-ster speelt een leuke rol in De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje.

De actuele richtlijnen van het RIVM en de geldende maatregelen die zijn genomen door de Rijksoverheid zijn op de datum van het evenement van kracht.