Algemeen

‘Het Utrecht string Quartet’ verzorgt een sfeervol concert in Stiftskerk Weerselo

WEERSELO - Het eerste Stiftsconcert na de coronapandemie was op zondagmiddag 24 oktober j.l. in de Stiftskerk. Eindelijk was het weer mogelijk dat belangstellenden in grote getale weer in de Stiftskerk konden genieten van het concert van het Utrecht String Quartet.

Hanneke ten Haaf heette de bezoekers hartelijk welkom en was verheugd dat het eerste concert na de coronapandemie weer door kon gaan. Hanneke: “Eindelijk na meer dan een jaar kunnen we weer beginnen aan een nieuw seizoen van de Stiftsconcerten. Hoezeer we ze hebben gemist. En dan vanmiddag een bijzonder concert van een bijzonder gezelschap. Het vermaarde Utrecht String Quartet”. Ze wenste iedereen heel veel plezier.

De leden van het Utrecht String Quartet bestaande uit Eeva Koskinen, viool, Katherine Routley, viool, Mikhail Zemtsoy, viool en Sebastian Koloski, cello doen wat ze de afgelopen jaren met veel passie hebben gedaan, volledig toegewijd de mooiste kamermuziek te spelen. Ze treden niet alleen wereldwijd en op de belangrijkste podia in Nederland op, maar ook met plezier op kleinere podia in eigen land.

Het Quartet beleeft veel plezier aan het spelen van bekende muziek en zijn zich er terdege bewust van dat grote componisten tijdloze meesterwerken schreven. Het Utrecht String Quartet heeft echter ook een uitstekende reputatie verworven met de zoektocht naar zoekgeraakt en vergeten repertoire en met hun samenwerking met hedendaagse componisten.

Het programma bestond uit: Beethoven – String Quartet op 18 / 3 en Glasunow – String Quartet Nr. 5 d-Moll op. 70.

De belangstelling was groot en de bezoekers genoten zichtbaar van het mooie concert.

Aan het einde van het concert kregen de muzikanten een mooie bos bloemen aangeboden door Hanneke ten Haaf namens de Stichting Stiftsconcerten.

Na afloop werd namens de Stichting Stiftsconcerten een drankje aangeboden in de Stiftsschool en was er gelegenheid om gezellig na te praten met de muzikanten.