Algemeen

Het Noordik organiseert acties voor medemens rond jaarwisseling

ALMELO - Met de kerstperiode worden veel acties gehouden. Ook leerlingen van de verschillende vestigingen van Het Noordik zetten verschillende acties op touw voor de medemens. Een blijk van aandacht voor medeleerlingen, personeel, ouderen, familie, buurtbewoners en eenieder die ze hebben kunnen bereiken. Met elkaar staat Het Noordik zo met hun leerlingen stil bij de dagen rondom kerst. Voor vele fijne dagen met tijd voor familie en vrienden. Maar ook een tijd waarin veel mensen geliefden missen of alleen zijn. Iedereen verdient wat aandacht of een lieve kerstwens en dat maken de leerlingen met deze acties waar. Acties die goed aansluiten bij de christelijke grondslag van Het Noordik, waarbij omzien naar elkaar een belangrijke waarde is.

Derdejaars mavoleerlingen van Het Noordik Vriezenveen hebben kerstattenties samengesteld, inclusief een mooie kerstboodschap. Het begon als een klein idee, maar het pakte uiteindelijk een stuk groter uit. Het zijn maar liefst 250 attenties geworden. Deze pakketjes zijn vrijdag 17 december jl. door ongeveer vijftig leerlingen uitgereikt aan het winkelende publiek in Vriezenveen. Mentorcoaches van Het Noordik in Vriezenveen: “In deze rare tijden is er behoefte aan verbinding en contact. Momenteel lijkt het bijna ‘gek’ om iets te doen voor de medemens, zonder dat we er iets voor terug moeten hebben. Wij hopen met dit gebaar de kerstgedachte en een stukje bewustzijn te hebben gedeeld.”

Brugklassers van Het Noordik Lyceum hebben meer dan 150 kerstkaarten gemaakt en voorzien van een lieve kerstwens of een persoonlijk verhaal. Vrijdagmiddag 17 december jl. werden deze kaarten overhandigd aan Het Meulenbelt, die ervoor zorgt dat deze kaarten bij de verschillende cliënten terechtkomen.

Vanuit Het Noordik Vroomshoop komen de leerlingen die het VMBO-profiel Zorg & Welzijn volgen in actie. Zij organiseren voor het keuzevak Evenementen verschillende activiteiten met het thema kerst of oud en nieuw. Er is een beautydag voor hun geliefde gezinsleden, maar ook een high-tea voor docenten. Tot slot verzorgen leerlingen een kookworkshop voor medeleerlingen. In verband met de abrupte lockdown zijn deze events verplaatst naar het nieuwe kalenderjaar. Paulien Jager, docent Zorg & Welzijn: “Door dit te organiseren, leren we onszelf én elkaar beter kennen en kunnen we ook nog wat voor een ander betekenen in deze bijzondere tijd”.