Algemeen

Het Dijkhuis-bewoners halen herinneringen op

BORNE - Bewoners, bezoekers en vrijwilligers van woonzorglocatie Het Dijkhuis van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) kunnen de komende tijd genieten van een nieuwe muurschildering van kunstenaar Chris Veldhof uit Tubbergen. 

Chris tekende aan de hand van een oude foto het Dorsetplein in Borne zoals dat eruitzag in de jaren vijftig. Zo was er in het huidige pand van Leurink Mode in die jaren een hotel-restaurant gevestigd. De muurschildering is gemaakt tegenover ‘’t winkeltje’ in de gang op de begane grond van Het Dijkhuis.   

Chris maakte de afgelopen jaren al meerdere muurschilderingen bij verschillende locaties van TMZ. Voor Het Dijkhuis werd hij benaderd om een muur op te fleuren. “Ik dacht meteen dat op deze plek een muurschildering van Borne 70 of 80 jaar geleden wel op zijn plek zou zijn”, vertelt Chris. “En dit idee heeft goed uitgepakt, want veel bewoners en bezoekers blijven staan en halen oude herinneringen op.”

TriviumMeulenbeltZorg 
Binnen TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) zetten ruim 2400 medewerkers en 1600 vrijwilligers zich dagelijks in om ouderen en chronisch zieken goede en persoonlijke zorg te bieden. In haar moderne en duurzame woonzorgcomplexen en bij mensen thuis biedt TMZ onder andere verpleging, verzorging, begeleiding en personenalarmering. TMZ is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand. De relatie tussen cliënten, medewerkers en andere betrokkenen staat centraal. Samen maken wij de zorg persoonlijk.