Algemeen

Herstelwerkzaamheden Vogelkijkhut bij het Overveen

RIJSSEN - Sinds 2016 staat er een prachtige vogelkijkhut nabij het Overveen aan de Veendijk in Rijssen. De hut wordt vooral in het voorjaar druk bezocht door “vogelaars” die hier genieten van alle aanwezig weidevogels zoals de Kievit, Grutto, Tureluur, Wulp en diverse andere soorten vogels zoals de Gele Kwikstaart, Graspieper, en trekvogels als de Kemphaan en de Watersnip. In de hut hangt een mooie overzichtskaart met daarop veel vogels, zodat de bezoekers aan de hand van de kaart de vogels kunnen herkennen.

In 2019 was de vogelkijkhut opgenomen in de route van “de Boer op”. Die dag hebben zo’n 2000 bezoekers de hut bezocht. In de hut kregen ze informatie en folders van de aanwezige vrijwilligers van het IVN, afdeling Rijssen – Enter.

Herstel en opruimen

In de hut zijn diverse kijkgaten aanwezig, met daaronder een plankje waarop je kunt steunen bij het waarnemen met de verrekijker of het maken van foto’s. Met name de plankjes waren de laatste tijd een probleem. Veel steuntjes waren afgebroken en zodoende kon men niet meer steunen. Door vrijwilligers van het IVN zijn er nieuwe geplaatst, zodat men vanaf het volgend voorjaar weer volop kan genieten van al die mooie vogels. Ook zijn tijdens de werkzaamheden de achtergebleven snoeppapiertjes en lege flesjes opgeruimd die “vergeten” zijn door bezoekers.

 

Reacties

  • door Jet
  • 376 dagen geleden

Daar begrijp ik dus helemaal niks van ...je vergeet geen plastic flesjes ...en zbz niet op zo.n mooie natuurlijke plek ...daar de gevolgen hier wel extra groot zijn Zo jammer weer dit 

Geniet samen van deze mooie plek