Algemeen

Hennie en Lidy Notkamp 60 jaar getrouwd

LOSSER - Op 24 april was het 60 jaar geleden dat Hennie Notkamp (87) en Lidy Koenders (86) in het huwelijksbootje stapten. Er werd getrouwd in het stadhuis van Enschede, de kerk in Glanerbrug en daarna was het feest bij Paraat in Glanerbrug. 

De Glanebrugse Lidy verhuisde toen - na 8 jaar verkering - naar Losser. Ze kwam uit een gezin met 12 kinderen. Haar jeugd bestond uit het thuis helpen in de huishouding. Ze volgde kooklessen op school en naailessen, waardoor ze veel kleding voor zichzelf en anderen maakte. Henny was een telg uit het kruideniersgezin Notkamp, de plek waar nu de Hema gevestigd is. Hij groeide op met 1 zus en 4 broers. Na school kwam hij bij Metaalbedrijf De Bruin in Enschede dat na 15 jaar failliet ging. Henny zocht zijn heil ietsje verderop in Haaksbergen en werd tot aan zijn 60ste wanneer hij met pensioen ging, expeditiechef bij O&K. Dat deed hij altijd met veel plezier. 

Eindelijk even met z’n tweeën

Tijdens een avondje dansen bij De Klomp in Losser ontmoetten de twee elkaar. Lidy hield van dansen met haar vriendinnen. Henny was niet zo’n danser. Hij was een betere zanger. Dat blijkt ook uit zijn jarenlange lidmaatschap bij zangkoor Cantica Nova. Maar Henny had wel een oogje op Lidy. Eerst scharrelden de twee nog een beetje, maar later toen Henny in dienst ging, werd het serieus. “Dat waren mooie tijden,” blikt Henny terug, “Als ik dan verlof had, dan wandelden we veel. Dan waren we eindelijk even met z’n tweeën alleen.” “En als je dan bij ons was, moest er gekaart worden!” vult Lidy hem aan, “Mijn vader was gek op kaarten.” 

Fijne familieband

Lidy en Henny blikken terug op een mooi leven: “We hebben het goed gehad. We hebben een fijne familieband. Toen al met beide families en ook nu nog steeds met onze kinderen en kleinkinderen.” Na hun trouwen werden Annet (1963), Hans (1964) en Luc (1966) geboren.  Die zorgden voor de 8 kleinkinderen die het echtpaar Notkamp nu rijk is. Beiden hebben een actief leven gevoerd. Lidy is tot haar trouwen akela geweest van de scouting in Glanerbrug. Ook Henny was lid van de Ariënsgroep en heeft nog een tijdlang in het bestuur gezeten. Na Henny’s pensioen maakten de twee veel reizen en tot twee keer toe een lange reis naar Indonesië en Thailand. En wanneer de echtelieden niet op reis waren, werd de omgeving op de fiets verkend. Aan alles bewaren ze mooie herinneringen, ook nu het fysiek wat minder gaat. Het belangrijkste in huwelijk vindt het stel toch wel dat ze lief en leed altijd met elkaar hebben kunnen delen. “Je moet elkaar blijven waarderen en respecteren.”

Afgelopen zondag werd het diamanten huwelijk bij Grand Café Smit gevierd met kinderen en kleinkinderen.