Algemeen

Help net als Finn mee om Oldenzaal schoon te maken

OLDENZAAL - De hele maand april kun je samen met de bibliotheek zwerfafval opruimen om Oldenzaal weer schoon te maken. Finn kwam vorige week al een afvalgrijpertje ophalen. Samen met zijn zusje gaat hij afval rondom hun huis opruimen.

Finn is er klaar voor

Wist je dat een plastic fles of zakje na 5-10 jaar niet zomaar verdwijnt maar dan nog slechts langzaam aan het afbrokkelen is? Het plastic valt bij dat afbrokkelen in kleine stukjes uit elkaar en komt via de dieren die het opeten in hun maag terecht en daardoor ook weer in ons eten.

Binnen het thema ‘Duurzaamheid’ wil de Bibliotheek hier iets aan doen, samen met alle inwoners van Oldenzaal! In de maand april kun je in de bibliotheek een gratis grijpertje (in bruikleen), handschoenen en een vuilniszak komen ophalen. Na het schoonmaken kan het verzamelde afval bij de bibliotheek worden ingeleverd en moet de grijper retour worden gebracht. Leuk om alleen, met het gezin of zelfs met de hele klas te doen!

Wil jij ook graag net als Finn en zijn zusje je handen uit de mouwen steken? Stuur dan een mailtje met jouw naam, telefoonnummer en de dag waarop je Oldenzaal wilt schoonmaken naar info@bibliotheekoldenzaal.nl of reserveer telefonisch. De Bibliotheek Oldenzaal is op werkdagen tussen 10:00-14:00 uur telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer: 0541-512516.