Algemeen

Help! Huis Gezocht!

OLDENZAAL -  De huizenmarkt is extreem krap en dat geldt zeker ook voor Oldenzaal. In de etalages van makelaars staat vaker ‘Verkocht’ te lezen dan ‘Te Koop’ en de vraagprijs van een huis bieden geeft geen enkele garantie dat je voor koop in aanmerking komt. De familie Van der Veen is al twee jaar bezig om passende woonruimte te vinden, maar toto  nu toe tevergeefs. Met drie jonge kinderen op één slaapkamer zien ze halsreikend uit naar een groter huis.

Ruud en Ellen van der Veen en hun kinderen zijn op zoek naar een huis

Ze zijn niet de enigen, die op zoek zijn naar een koophuis in Oldenzaal: Ruud en Ellen van der Veen en hun kinderen Jesse (7), Senna (7) en Noah (5). Ellen: “We hadden een huis op De Luttermolen. Met opgroeiende kinderen leek het ons goed om een woning te zoeken binnen Oldenzaal. We hebben ons huis op De Luttermolen verkocht in december 2019. In die tijd leek het ons niet verstandig om eerst te kopen en dan te verkopen, maar in het afgelopen jaar keerde de markt helemaal om. Nu is het kopen van een huis de uitdaging geworden, niet de verkoop”. Ruud en Ellen huren nu een huis aan de Zandhorstlaan, maar voor een gezin met drie kinderen is dat te klein.
Ruud: “We zoeken nu al anderhalf jaar naar een geschikt huis, maar je bent bijna kansloos. 10 tot 25 bezichtigingen voor een te koop staand huis zijn heel normaal en er wordt extreem overboden. Je wordt er moedeloos van. Je kunt een aankoopmakelaar inschakelen, maar daarmee kom je niet bovenin de lijst van gegadigden. Die makelaar kan je helpen met onderhandeling en de uiteindelijke transactie, maar die fase is juist zo ver weg.” Corona helpt ook niet mee. Ruud: “Normaal gesproken hoorde je op feestjes of bij de sport wel eens wat, maar die contacten zijn nu zo weinig, iedereen leeft in een bubble.”
Ellen: “We zijn het afgelopen jaar heel actief en creatief geweest. We hebben berichten op Facebook en LinkedIn gezet, we hebben wel 150 briefjes her en der in de bus gedaan bij huizen, die mogelijk te koop zouden komen. We overwegen zelfs om een ‘Huis te Koop gevraagd’ advertentie te plaatsen. Wat kun je nog meer doen?” Ruud en Ellen zijn wel een andere opvallende actie gestart. Ellen: “We hebben inmiddels een internet site geopend waarmee we onze zoektocht willen delen met anderen. We stellen ons daarop voor en leggen uit wat we precies zoeken. We hopen op die manier in beeld te komen bij potentiële verkopers van huizen of bij tipgevers. We loven zelfs een prijs uit voor de gouden tip, we zijn heel benieuwd!”
Wie Ellen, Ruud en hun kinderen op het spoor van een huis wil helpen kan kijken op hun site:
www.droomhuisinoldenzaalgezocht.nl