Algemeen

‘Heel bijzonder hoe het Hospice leeft bij jongeren’

RIJSSEN – Annie Gerritsen en Annemieke Middag, coördinatoren van Hospice De Reggestroom in Rijssen, waren blij verrast met de leerlingen van Reggesteyn, die de opbrengst van hun verkoopacties beschikbaar stelden aan het Hospice.

Mark Schuitert, Thijmen Borkent en Sander Warnaar, leerlingen van Havo B3, brachten met de verkoop van kozakken 1400,- euro bij elkaar. “We moesten voor school een opdracht doen om eigen bedrijf te starten”, vertelt Mark Schuitert. De jongens kozen voor het Hospice.

Goed doel
Ze begonnen een ‘eigen zaak’ met de verkoop van kozakken in acht verschillende smaken. “We hebben tweeduizend kozakken verkocht”, zegt Schuitert. “Tweederde van de opbrengst moest naar een goed doel en dat doel mocht je zelf kiezen. We kozen voor het Hospice, want dat is ook lokaal.”

Geen schoolopdracht
Iris Nieuwenhuis en Nienke van der Kolk uit Rijssen wilden ook iets doen. Voor deze Reggesteynleerlingen was het geen schoolopdracht, zij gingen uit zichzelf aan de slag. “We verveelden ons en wilden met Oud en Nieuws iets doen”, vertelt Iris Nieuwenhuis. De meiden besloten oliebollen te bakken. Met sponsoring van de Plus en de Jumbo gingen ze aan de slag. “We hebben er 960 gebakken, en we hebben er bijna 900 verkocht.” Voor de verkoop gingen ze met z’n tweeën langs de deur. De actie leverde 250 euro op en dat geld werd naar het Hospice gebracht.

Hospice erg blij
De medewerkers van het Hospice zijn er blij mee. En niet alleen met het geld. “Wij vonden het ook wel bijzonder hoe het Hospice leeft bij jongeren”, aldus de dames Gerritsen en Middag.