Algemeen

HeartBag actie Rotaryclub Oldenzaal begint vruchten af te werpen

OLDENZAAL - Afgelopen december heeft Rotaryclub Oldenzaal de Rotary Heart Bag-actie als fundraising project opgestart. Doel van Rotaryclub Oldenzaal is het hiermee verwerven van fondsen om projecten voor kwetsbare jongeren in Oldenzaal te ondersteunen. De eerste twee voorbeelden worden inmiddels in de praktijk gebracht. 

‘Vakantieklas Doen!’

krokusweek Net als vorig jaar werkt Rotaryclub mee aan de ‘Vakantieklas Doen!’ van Impuls. Impuls organiseert voor kwetsbare jongeren tijdens vakanties een afwisselend programma met veel activiteiten. Deze week is de krokusvakantie en Rotary neemt de invulling van aanstaande vrijdag voor haar rekening. Leesboek voor deelnemers zomereditie ‘Vakantieklas Doen!’ De deelnemers van de zomereditie 2020 van

‘Vakantieklas Doen!’

kregen afgelopen week een leuk leesboek van de uitgeverij Lemniscaat thuisbezorgd. Rotaryclub Oldenzaal heeft Impuls ook hierin ondersteund. Linda Rijssemus van Impuls en Liesbeth Pieké, die de maatschappelijke projecten van Rotary Oldenzaal coördineert, vinden het een geslaagd initiatief. Linda en Liesbeth: “Zeker in deze periode van lockdown verdienen deze kinderen extra aandacht!”

Rotary Heart Bag-actie

De Rotary Heart Bag-actie is in het leven geroepen om geld in te zamelen voor projecten die gericht zijn op kwetsbare Oldenzaalse jongeren. De HeartBag is een tasje met allerlei kortings- en waardebonnen van Oldenzaalse winkels, sportscholen en horeca. De verkoop in december en januari heeft ruim € 3000,- opgebracht. Liesbeth Pieké: “Deze actie is goed gestart en zal jaarlijks in de kerstperiode herhaald worden”.