Algemeen

Grote kermis op Evenementenweide in Nijverdal

NIJVERDAL – Van woensdag tot en met zondag draaide er een grote kermis in het dorp. Niet zoals gewoonlijk op het marktplein, maar nu coronaproof op het grote grasveld tussen het Advendohuis en de sportvelden. Hekken met fleurige spandoeken leidden naar de toegang waar een medewerker gegevens van de bezoekers noteerde. Volwassenen kregen een roze polsbandje “Allemaal voorzorgsmaatregelen.”

 

Alles op de kermis was ingericht volgens de RIVM-regels. Een woordvoerder van de gemeente benadrukt dat de kermis in overleg met de veiligheidsregio en gemeente volgens de geldende regels ingericht is.

 

Ook kermisorganisator Lokie Sterrenberg wijst op alle maatregelen. “Het is anders en vraagt veel organisatie. Veiligheidsmensen, boa's, brede looppaden en onder meer een aangegeven looprichting. Normaal draaien we vijftig kermissen per jaar. Nu tien. We hebben lang stilgelegen. Dit is de zesde kermis. Hierna gaan we naar Rotterdam. Het is een moeilijk seizoen voor de kermismensen.”

 

Over de belangstelling voor de meer dan twintig attracties is hij redelijk tevreden. “De gokautomaten draaien goed. Maar ik verlang er erg naar dat corona gauw voorbij is.” Het kleine meisje dat verlekkerd hapt in een grote roze suikerspin is gewoon blij dat de kermis er is, en huppelt vrolijk verder.