Algemeen

Groep vijf van de Aloysiusschool bakt broodjes voor hun Eerste Heilige Communie

WEERSELO - Het was feest voor de kinderen van groep vijf op woensdagmiddag 22 september. In verband met hun Eerste Heilige Communie, welke plaatsvind op zondag 10 oktober a.s. om 11.00 uur, hebben ze broodjes gebakken in de keuken van Partycentrum Ensink. 

In verband met corona kon dit gebeuren helaas niet plaatsvinden bij bakkerij Schabbink in Saasveld. Maar dit werd heel mooi opgelost. Ensink stelde de keuken beschikbaar voor deze groep kinderen in de leeftijd van acht jaar. Dit gezellige gebeuren moest natuurlijk toch wel doorgaan. Bakkerij Schabbink heeft het brooddeeg beschikbaar gesteld zodat de kinderen alsnog lekkere broodjes konden bakken. Bij binnenkomst kregen de kinderen eerst iets te drinken met wat lekkers en daarna werd er gebakken. De mouwen werden opgestroopt en kneden maar. Na het bakken werd er nog gepraat en een verhaal gelezen over het thema ‘Danken en Delen’. Toen de broodjes klaar waren mochten ze natuurlijk meegenomen worden naar huis. De kinderen vonden het heel leuk om te doen, ze waren allemaal heel enthousiast.

De kinderen en de communiewerkgroep willen Bakkerij Schabbink en Partycentrum Ensink nogmaals bedanken dat dit mogelijk werd gemaakt.                                 

Ine Flinkers