Algemeen

Groentehal Oosterik genomineerd als ‘Buurtzaamste Ondernemer’ van Nederland

TUBBERGEN - Groentehal Oosterik van de Manderveense ondernemer Martijn Oosterik is door de RegioBank genomineerd als ’Buurtzaamste Ondernemer’ van Nederland. Inmiddels zit Groentehal Oosterik uit Tubbergen bij de laatste drie, iets waar zowel Groentehal Oosterik als RegioBank Tubbergen (Deterink) erg trots op is. Op vrijdag 18 november is het de Dag van de Ondernemer, een initiatief van MKB Nederland waarbij alle ondernemers in het zonnetje gezet worden. Een ondernemer krijgt nog eens extra aandacht, op deze dag wordt namelijk de winnaar van de Buurtzaamste Ondernemer van Nederland bekend gemaakt.

Martijn Oosterik bij zijn groentehal in Tubbergen. Foto: RegioBank

Buurtzaam ondernemen

Dit jaar is de eerste editie van de Buurtzaamste Ondernemer van het jaar verkiezing. De verkiezing is een initiatief van de RegioBank. Ondernemers die in hoge mate oog hebben voor de belangen van hun buurt komen in aanmerking voor nominatie. Dit kan doordat ondernemers economische en/of sociale inspanningen leveren om hun buurt vitaal te houden en vooruit te helpen.

”Lokale ondernemingen zijn essentieel voor de economie en de werkgelegenheid. Een onderneming die zich bovendien buurtzaam opstelt, toont nog eens extra zijn betrokkenheid bij het welzijn en de vitaliteit van de buurt. Door toeleveranciers en werknemers zo dicht mogelijk bij huis te zoeken, of bijvoorbeeld de sportvereniging te ondersteunen. Of zijn of haar netwerk zo in te zetten dat de mensen uit de buurt daar hun voordeel mee kunnen doen”, aldus de organiserende RegioBank.

Groentehal Oosterik uit Tubbergen is één van de drie genomineerde ondernemers in de race voor deze titel. De fruit- en groentewinkel zet zich bovengemiddeld in voor de buurt door het lokale verenigingsleven te sponsoren. Maar ook door samen te werken met de dagbesteding. Zowel sport- toneel- als buurtverenigingen worden gesponsord. De mensen van de dagbesteding voorzien de potten van Oosterik’s zelfgemaakte soepen van etiketten. Samen met dorpsgenoten heeft de groentehal zich de afgelopen jaren bovendien sterk gemaakt voor de realisatie van een vrijliggend fietspad tussen Manderveen en Tubbergen.

Verjaardagsbox Tubbergen

De gelukkige winnaar van de verkiezing krijgt een cheque ter waarde van 2.000 euro. Mocht dit bedrag naar Groentehal Oosterik gaan, dan wordt de cheque geschonken aan een goed doel. ”Als wij de gelukkige zijn dan doneren we het hele bedrag aan Verjaardagsbox Tubbergen. Dankzij dit prachtige initiatief kunnen jarige kinderen, met ouders die het niet breed hebben, toch een geweldig verjaardagspartijtje organiseren. Met de cheque hopen we veel kinderen een leuke verjaardag te bezorgen”, aldus de Tubbergse ondernemer.

Stemmen

Het publiek kiest de winnaar van de Buurtzaamste Ondernemer van het jaar. Iedereen die Groentehal Oosterik en de Verjaardagsbox Tubbergen wil steunen kan nog tot vrijdag 11 november a.s. een stem uitbregen via:

www.regiobank.nl/buurtzaamsteondernemer 

Groentehal Oosterik

Groentehal Oosterik is een begrip in Tubbergen. De ouders van Martijn Oosterik startten het bedrijf in 1977. Inmiddels is hij de tweede generatie, die in de groente en fruit actief is. En met plezier. Martijn is een gepassioneerde vakman die graag werkt met verse, mooie en lekkere producten. De passie waarmee hij en het team dagelijks voor u klaar staan, werkt aanstekelijk.

De mooiste producten tegen de beste prijs; dat is de uitdaging waarmee Groentehal Oosterik dagelijks voor u aan de slag gaat. Natuurlijk volgt het bedrijf daarbij de seizoenen. Veel producten komen van Nederlandse bodem, en soms van wat verder weg. Zo vallen de Elefant navelsinaasappels en mandarijnen van Filosofo ieder jaar weer in de smaak. Heerlijk zijn ook de aardbeien en appels van het merk WD: Werkelijk Delicaat.

Met verse rauwkostsalades, gesneden groenten en complete maaltijden voldoet Groentehal Oosterik aan de vraag voor makkelijk en gezond. Gezond is ook het werkfruit dat ze bij diverse bedrijven in Tubbergen en omgeving bezorgen. Verder doen verschillende horecabedrijven en instellingen een beroep op de groentehal. Maar, of u nu kookt voor alleen u zelf, voor een gezin of een groot gezelschap; Groentehal Oosterik zorgt er graag voor dat u steeds het beste groente en fruit op tafel zet.

Groente en fruit eten is niet alleen gezond, maar ook erg lekker. Bij Groentehal Oosterik, in het centrum van Tubbergen, weten ze dat al meer dan veertig jaar. Hier kunt u terecht voor de lekkerste verse groente, fruit en aardappelen. Verder hebben zij een ruime keuze aan rauwkostsalades, gesneden groenten en complete maaltijden. Ook daarin spelen groenten natuurlijk de hoofdrol.

Steeds meer mensen kiezen voor groente en fruit. Een gezonde keuze! Groentehal Oosterik draagt hier graag een steentje aan bij. Met hun vaste team medewerkers garanderen zij u kwaliteit en service. Groentehal Oosterik kiest voor producten met een optimale smaak. Door de versheid zijn de producten bovendien goed houdbaar. Service is voor hen vanzelfsprekend. Aan de Grotestraat 63 in Tubbergen helpen ze u graag op weg met advies en lekkere recepten.

Voor meer info, aanbiedingen en openingstijden kunt u kijken op groentehaloosterik.nl of de Facebookpagina.