Algemeen

Groen Zwart trapt eeuwfeest af met jeugdfeestdag na jaar uitstel

BORNE zondag 15 mei 2022 - Na een jaar uitstel door de coronamaatregelen, vond zondag de eerste activiteit plaats in het kader van het 100-jarig jubileum van korfbalvereniging Groen Zwart: de jeugdfeestdag. In 2020 heeft de jeugd een sponsorloop gedaan om geld op te halen voor dit feest. Ook werd er aan de jeugd gevraagd wat zij leuk zouden vinden om te doen tijdens het jubileum zodat het echt hun eigen feestdag zou worden.

Alles is tot in de puntjes voorbereid om het 100-jarig, inmiddels 101-jarige, bestaan van de Bornse korfbalclub te vieren. Om 9:30 begonnen de organisatoren met het opblazen van de ballonnen en het ophangen van de vlaggetjes. Alles is groen-zwart versierd. Ook een disco springkussen, stormbaan, airhockeytafel en opblaasbaar voetbalveld worden opgezet. Alles was aanwezig om er een geslaagde dag van te maken voor de jeugd van Groen Zwart.

Om 12:00 uur mogen alle jeugdleden komen en begint het grote feest, maar ook sommige ouders, senioren en oud-leden komen even langs om een kijkje te nemen. Door de één wordt er geracet op de stormbaan terwijl anderen met een bal schieten op de korf. Het opblaasbare voetbalveld wordt gevuld met water en zeep om een glibberig potje voetbal te spelen en er wordt mega waterpong gedaan. De zon schijnt volop en vooral de spelletjes met water vallen in de smaak. ’s Avonds wordt er volop genoten van de barbecue. Kortom, het was een zeer geslaagde dag! De organisatie kan zich nu weer opmaken voor de volgende activiteiten: een korfbalclinic, officiële receptie en feestavond met reünie staan nog op de planning om het eeuwfeest te vieren.