Algemeen

Gratis zorgopleiding voor mensen zonder diploma

ALMELO - Een betaalde baan in de zorg is een illusie voor mensen zonder een diploma. Zou je denken. Maar niet in Almelo. Daar bieden Mantelzorg Almelo en het ROC van Twente nu helemaal gratis de 1-jarige MBO 1 Entree opleiding Dienstverlening en Zorg aan. Het diploma maakt de weg vrij voor een mooie carrière in de zorg.

Ook Miranda (foto rechts) volgende de Entree-opleiding en maakt nu carrière in de zorg. Op de foto links Jacquelien ter Beek van Mantelzorg Almelo.

De Entree opleiding Dienstverlening en Zorg is geschikt voor iedereen die nooit een studie heeft (kunnen) afmaken. De studenten gaan 6 uur per week naar het ROC voor theorielessen die door iedereen goed te volgen zijn. Daarnaast gaan studenten 20 uur in de week (onbetaald) stagelopen. Voor leuke stageplekken zorgt Mantelzorg Almelo. Mantelzorg biedt aan begeleiding aan de mensen die meedoen aan de opleiding.

Mantelzorg Almelo heeft heel goede ervaring met de Entree-opleiding. Vanaf 2018 zijn liefst 32 mensen zonder diploma geslaagd voor de opleiding. Iedereen vond daarna een betaalde baan of zijn verder gaan studeren – en werden daarvoor ook betaald.

Door de coronapandemie heeft de Entree-opleiding in 2020/2021 goeddeels stilgelegen. In september vorig jaar begon nog een handjevol studenten aan de opleiding. Vier van hen wisten, ondanks alle beperkingen, toch te slagen.

Na de zomervakantie, in september, begint een nieuwe Entree-opleiding.  

Mensen zonder diploma die de studie graag willen volgen, kunnen zich voor opgave en meer informatie melden bij Jacquelien ter Beek van Mantelzorg Almelo. 

Zij kan alle vragen over de opleiding beantwoorden. Bel of stuur een mailtje naar 0546 536839 of j.terbeek@mantelzorgalmelo.nl