Algemeen

Goede doelenmarkt en veel entertainment op koopzaterdag Rijssen

RIJSSEN – Tijdens de koopzaterdag van 25 juni is er een vol programma met onder meer een goede doelenmarkt en veel entertainment. Deze dag hebben de ondernemers namelijk extra oog voor de medemens met een beperking.

In het centrum wordt een goede doelenmarkt gehouden met muziek, entertainment en veel kindervermaak. Daarnaast kunnen de bezoekers lekker lang (sale)shoppen, want de winkels zijn open tot 21.00 uur.

Goede doelenmarkt

In het centrum en rond kasteel de Oosterhof wordt er tijdens deze koopzaterdag een actiedag gehouden voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Van 10.00 tot 16.00 uur staan er in het centrum marktkramen van instellingen die zich inzetten voor mensen met een beperking.

''Maak kennis met verschillende stichtingen, goede doelen en kennis instanties op dit gebied, die zich presenteren tijdens deze leuke braderie, waar je van alles kunt kopen'', zo laat de Habi weten. De brandweerwagens van het Brandweermuseum onderhouden een pendeldienst tussen het centrum en landgoed de Oosterhof. Ook de rolstoelbus wordt hiervoor ingezet.

Sporten, springen en entertainment

Op het Europaplein kan worden gesport. Verdeeld over het centrum staan springkussens, waar je de hele dag heerlijk kunt springen. Vanaf 17.00 uur zijn er verschillende optredens. Zo treedt Troubadour Coen op. ''Hij bekoort je met zijn fluwelen stem en prachtig spel'', aldus de Habi. ''Hij acteert en musiceert in verscheidene rollen. Gewapend met een uitgebreid en divers repertoire behoort hij tot een select groepje professionele troubadours/entertainers die stad en land afreizen om her en der hun kunsten te vertonen. Net als zijn beroemde voorvaderen, de troubadours uit de dertiende en veertiende eeuw brengt troubadour Coen verhalen en liedjes en vermaakt hij zijn publiek met prachtig gitaarspel.''

De swingende topmuzikanten van de Dixielandband spelen aangenaam en prettig in het gehoor liggende muziek volgens de Habi. Dit wandelende orkest zorgt ’s avonds voor een vrolijke noot in centrum Rijssen.

Uitbundig uitgerust met discolichten en een rookmachine, rolt Disco Fever ’s avonds door de straten van centrum Rijssen. Habi: ''Deze kleurrijke kar maakt een zo groot of klein fuifje als je maar wilt. Terwijl de chauffeur probeert het publiek niet voor hun seventies sokken te rijden, spat elke straatsteen spontaan uit zijn voegen en verandert in een Saturday Night Fever-feestje.''

Extra koopavond

Tijdens deze koopzaterdag kunnen bezoekers lekker lang shoppen. De winkels zijn open tot 21.00 uur. ''De sale is gestart. Dus bij veel winkels in Modestad Rijssen kun je profiteren van kortingen of leuke acties. Natuurlijk kun je tijdens of na het shoppen lekker een hapje eten of iets drinken bij de lokale horeca.''

En verder is er 's morgens en ’s middags in de Elsenerstraat en op het Schild de wekelijkse warenmarkt.

 

Uw reactie