Algemeen

Gijs Gans zoekt een nieuw adresje

LOSSER - Wie regelmatig langs of over Erve Kraesgenberg fiets of wandelt, hoort en ziet hem in de verte al aankomen: Gijs Gans. Gijs is de laatste tijd de weg een beetje kwijt. Hij loopt op de Sportlaan en loopt mensen al blazend en gakkend achterna. Voor sommigen komt dit agressief over, wat waarschijnlijk niet zijn intentie is. 

Het gedrag achter deze vermeende agressie ligt waarschijnlijk in het feit dat Gijs’ vrouwtje een tijd geleden overleden is. Als ganzen een paartje vormen, blijven ze de rest van hun leven samen. Gijs is dus waarschijnlijk niet agressief maar verdrietig om zijn vrouwtje.

Door het koude winterweer van de afgelopen week was er op Facebook al een oproep gedaan door Desiree Slot om het dier te voorzien van een schuilplek en voer. Dat sloeg aan, want Welkoop Losser en AgroService Olde Bolhaar leverden voer en een hok voor hem.

Dat neemt niet weg dat er bij het bestuur van Erve Kraesgenberg klachten van buurtbewoners en parkbezoekers kwamen. Het lijkt het voor het bestuur beter om voor Gijs een nieuw onderkomen te zoeken. Wie een plekje heeft of weet voor de gans, kan contact opnemen met : 053-5360556

Reacties

 De gans is gevangen door mensen uit de buurt en weggebracht naar Akka ganzenparadijs Fast traslate Icon translate

What do you want to do ?New mailCopy

Uw reactie