Algemeen

Genieten van kerstparade en kerstliederen tijdens Winters Almelo

ALMELO – De binnenstad van Almelo wordt drie dagen in kerstsfeer ondergedompeld. Op zaterdag 14 en zondag 15 december is er op de Koornmarkt een grote kerstparade. Een week later, 21 december, is er van 13.00 tot 16.30 uur het kerstkorenfestival.

Kerstplein De Koornmarkt kenmerkt zich de komende weken door een reusachtige verlichte kerstboom, waaronder een podium met livemuziek. “We willen het plein een winters aanzien geven door kunstsneeuw op het plein te spuiten. Wie weet doet de natuur haar werk en tovert deze met werkelijke sneeuw het plein om in een winterplaatje”, aldus Almelo Events. “We hebben dit jaar een zeer aantrekkelijk kerstprogramma samengesteld, waarin van alles te beleven valt voor jong en oud.”

 

Komend weekend kunnen bezoekers leuke foto’s maken onder de kerstboom, met de figuren uit de kerstparade of in de kerstdraaimolen. Om nog meer kerstsfeer te geven, wordt het kerstplein verder aangekleed met tien gezellige kersthuisjes. In deze kersthuisjes kan men allerlei artikelen kopen voor de kerstperiode. Wilhelmus zorgt voor curry- en bratwurst, apfelstrudel en reibekuchen, als ook voor de glühwein of warme chocolade.

Er zijn diverse mogelijkheden voor de kinderen om lekker te knutselen. CSG Noordik vraagt aandacht voor haar projecten in het buitenland en verkoopt daarnaast arretjescake. Stichting De Eethoek verkoopt lekkere erwtensoep en Confetti-events vult twee huisjes met poffertjes en de appel/snoepkraam. Ook kan men er kerstmutsen kopen en kan men in het huisje van Almelo Events een wenskerstbal invullen en deze vervolgens in de grote kerstboom hangen. Kerstpakketten van Schierwöske kunt u er ook vinden.

 

Disney-parade

Hoogtepunt is ook dit jaar de grote kerstparade. Een lange optocht met de Kerstman, de kerstvrouwtjes en diverse personages uit de verschillende Disneyverhalen. Zo zal Assepoester in haar eigen koest meerijden, Belle en het Beest, Mickey en Minie Mouse, Goofy, Donald Duck, Aladin, Winnie de Poeh en Tijgertje, de zeemeermin, Alice uit Wonderland, Sneeuwwitje, Robin Hood en Doornroosje. De hele stoet bestaat uit drie koetsen. Zo’n 55 personages zullen meelopen in deze kerstparade.

 

Kerstkoren

Op zaterdag 21 december vindt het Kerstkorenfestival plaats. Koren die in die decemberperiode hun eigen kerstrepertoire hebben ingestudeerd, willen die inspanning natuurlijk ook graag zoveel mogelijk ten gehore brengen aan een groot publiek. De koren worden door een deskundige jury beoordeeld. De drie beste koren met het meest aansprekende kerstrepertoire verdienen een geldprijs.