Algemeen

Gedetineerden PI Almelo doneren 500 euro voor zieke kinderen

ALMELO - Gedetineerden in penitentiaire inrichting (PI) Almelo hebben geld ingezameld voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Namens de gedetineerden werd woensdagmiddag 18 mei een cheque van 500 euro uitgereikt aan enkele gevangenismedewerkers van PI Middelburg. Zij fietsen deze week door Nederland om aandacht te vragen voor zieke kinderen en om geld in te zamelen.

De gevangenismedewerkers van PI Middelburg staan samen met plaatsvervangend vestigingsdirecteur Frank Geers van PI Almelo (rechts) op de foto.

Hoofd Arbeid Erwin Abbink van PI Almelo is onder de indruk van de actie van de gedetineerden. “Het initiatief komt van de Gedeco, de gedetineerdencommissie. Dit is een groepje gedetineerden dat de belangen van alle gedetineerden in onze inrichting behartigt en af en toe overleg voert met de gevangenisdirectie over allerlei zaken die gedetineerden bezighouden. Ze vroegen of ze geld mochten inzamelen onder alle gedetineerden. Dat hebben we uiteraard gefaciliteerd.”

Abbink vervolgt: “Gedetineerden hebben geen contant geld in bezit, maar iedereen heeft wel een rekening, waar bijvoorbeeld het geld op kan worden gestort dat ze verdienen met hun werk binnen één van de werkzalen van onze inrichting. Als je dan weet dat het uurloon van een gedetineerde 91 eurocent bedraagt en ze gemiddeld 20 uur in de week werken, is het natuurlijk prachtig dat ze uiteindelijk 500 euro hebben opgehaald.” 

De tien gevangenismedewerkers zijn maandag vertrokken vanuit PI Middelburg en zijn via PI Dordrecht en PI Lelystad naar PI Almelo gefietst. De fietsers uit Zeeland werden woensdag aan het einde van de middag feestelijk onthaald door een aantal collega’s van PI Almelo bij De Fabriek, een locatie van PI Almelo waar door onder andere gedetineerden dagelijks wordt gewerkt. Na een douche, avondmaaltijd, avondprogramma, overnachting en ontbijt, allemaal aangeboden door PI Almelo, stappen de medewerkers van PI Middelburg donderdagochtend weer op de fiets voor hun etappe naar PI Vught.

Vrijdag volgt de laatste etappe terug naar PI Middelburg. De kilometerteller staat dan op bijna 800 kilometer. Het gevangenispersoneel hoopt dan flink wat euro’s te hebben verdiend voor de realisatie van een sportcentrum voor kinderen met aandoeningen aan het hart, de longen, luchtwegen, slokdarm en/of het middenrif in het Sophia kinderziekenhuis.

Zie voor meer info: www.pimsteunt.nl