Algemeen

Floortje (8) en haar moeder Hester lopen voor Kinderhulp de Held&run

NIJVERDAL – Op zondagmiddag 22 mei wordt in het centrum van Deventer de eerste Held&run gelopen en daar doet Nijverdalse team Glitterforce (Floortje en Hester) aan mee. Zij willen zich graag laten sponsoren. “Dat geld is voor de arme kinderen”, legt Floortje uit.

Zelf voelt ze zich niet arm; ze speelt met een vriendinnetje in de hangmat in de tuin aan de De Joncheerelan. Ze zit op de Beatrixschool en de juf en de vriendinnen hebben haar al gesponsord. “Maar ik hou er van om te helpen. Het geeft een fijn gevoel als je iemand kunt helpen”, zegt het jonge meisje met nadruk.

Ze vindt zichzelf wel sportief maar zegt eerlijk dat ze lezen leuker vindt dan lopen. “Ik haal lekker vaak dikke boeken bij de bibliotheek.” Haar moeder Hester is wel sportief, ze doet aan bootcamp.

Waarom de Held&run? Floortje: “Mijn moeder werkt bij de JeugdGGZ en we kregen een mailtje.” Het team Glitterforce, want Floortje gaat in mooie glitterjurk met een stokje met een ster met glitters, een soort toverstaf, had hun streefdoel gesteld op 200 euro. Dat hadden ze binnen en paar dagen en nu zijn ze al over de 500 euro. “Vooral van vrienden en familie”, meldt Hester en er kan altijd meer bij. Alles is mooi meegenomen. “Want er leven meer dan 300.000 kinderen in Nederland in armoede.”

Het Nationaal Fonds Kinderhulp gebruikt de opbrengst onder meer voor zwemles nieuwe schoenen, kleding of een fiets. Om deze kinderen dezelfde kansen voor de toekomst geven als anderen. Hester vertelt dat ze via haar werk twee keer per jaar een doos met kinderboeken krijgt : “Dat worden zwerfboeken voor de minibieb van Kinderhulp. Die gaan dan naar deze kinderen. Ze kunnen natuurlijk naar de bibliotheek, maar er ligt toch vaak een drempel. Hoewel de bieb voor jongeren tot 18 jaar gratis is.”

Held&runGlitterforce, ik heb de naam zelf bedacht, zegt Floortje, gaat anderhalve kilometer door Deventer lopen. De organisatie noemt het de heldhaftigste sponsorloop van Nederland. Samen met een volwassene loopt een kind de run voor het goede doel. Onderweg komen ze verschillende obstakels tegen. Verder is er feest op de Brink voor meegekomen broertjes of zusjes of vriendinnetjes en vriendjes. Er zijn prijzen voor de deelnemers met de mooiste outfit en prijzen voor de deelnemers met het hoogste sponsorbedrag.

Wie het Nijverdalse team naar de top wil brengen, kan hen sponsoren via de site heldenrun.nl/event/heldenrun/deelnemers en dan naar team Glitterforce.