Algemeen

Fietsexcursie met gids door natuurgebied De Doorbraak

YPELO – Landschap Overijssel organiseert op donderdagmiddag 15 september een ‘Op stap’ fietsexcursie door natuurgebied De Doorbraak in en rondom Ypelo. Onder leiding van een landschapsgids wordt ongeveer 2,5 uur door dit waterrijke gebied gefietst.

De Doorbraak is een veertien kilometer lange, gegraven watergang tussen de Loolee bij Almelo en de Exosche Aa in Ypelo bij Wierden. In de brede ecologische zones aan weerszijden van de beek is nieuwe natuur ontstaan. Onderweg wordt regelmatig gestopt, zodat de gids bijzondere details kan vertellen. Bij een rustpunt is een kleine pauze, waar een kop koffie of thee gekocht kan worden. De route voert ook een stukje langs de Regge.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal vijftien personen. De excursie start om 13.30 uur. De kosten zijn vijf euro per volwassene en drie euro per kind. Als donateur van Landschap Overijssel (en de gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere twaalf Landschappen, is deelname op vertoon van de donateurspas gratis.