Algemeen

Feestweek Vroomshoop 2022 gaat beginnen

VROOMSHOOP – Vroomshoop heeft er drie jaar op moeten wachten, maar eindelijk staat de jaarlijkse feestweek weer op het punt van beginnen. Van zaterdag 3 tot en met zaterdag 10 september is het groot feest in het kanaaldorp: van muziekavonden tot kermis en van de zondagmiddagborrel tot ladiesnight. “Wij hebben er ongelofelijk veel zin in. De laatste feestweek was in 2019, alweer drie jaar geleden. Nu mag het eindelijk weer en gaan we de twee overgeslagen edities dubbel en dwars goedmaken”, zeggen Jan Brunink en Jan Veltink namens de organisatie.

De feesttent naast het Oranjeplein en de Burgemeester Koetjestraat is dit jaar groter dan ooit, maar liefst 50 meter lang. Ook een record aantal artiesten staat op het programma. Brunink: “Je mag dit gerust een XL-editie noemen. In totaal bestaat het programma uit 9 activiteiten en komen er 11 artiesten optreden. Maar het belangrijkste: we mogen eindelijk weer! Na twee verplaatste edities vanwege corona, is het geduld flink op de proef gesteld. Nu staan alle seinen op groen en gaan we er weer een fantastisch feest van maken.”

Ruim 3.000 tickets al verkocht

Dat de feestweek niet alleen bij de organisatie, maar ook onder de bevolking leeft, bewijst de ticketverkoop. Al meer dan 3.000 kaarten zijn er verkocht voor de verschillende muziekavonden, waarbij de Hollandse Avond op zaterdag 3 september – de aftrap van de feestweek – al enkele maanden geleden uitverkocht was. Veltink: “Dat is toch fantastisch? Als we kijken naar alle activiteiten, dus ook de kermis, dan komen we dadelijk uit op een totaal van 7.000 tot 8.000 bezoekers. Dat is waanzinnig voor Vroomshoop.”

Omvangrijk feestprogramma

Het eerste feestweekend bestaat uit de Hollandse Avond op zaterdag 3 september met optredens van Jannes, Henk Wijngaard, Stef Ekkel en DJ Geert en de tweede editie van Beer & Grill op zondag 4 september van 14.00 tot 20.00 uur met ook live Formule 1 van Zandvoort op grote schermen. Het programma gaat op woensdag 7 september verder met de opening van de kermis op het Oranjeplein, gevolgd door de vijfde editie van de ladiesnight op de woensdagavond van 17.30 tot 22.00 uur in en rondom de feesttent.

Bustocht en familiebingo

De donderdag staat traditioneel in het teken van de Twenterand Tour voor senioren, deze bustocht gaat dit jaar door de IJsselstreek met een tussenstop in Giethoorn. Er zijn opstapplaatsen door heel Twenterand: Den Ham, Vroomshoop, Westerhaar en Vriezenveen. Deelname is 16,50 euro per persoon inclusief koffie met krentenwegge en een lunchpakket. Aanmelden is mogelijk via Regien Lambers: 06-24714647. Aansluitend op deze bustocht is er een seniorenmiddag in de feesttent met livemuziek van het vrijetijdskoor De Bargzangers uit Lemele. Op de donderdagavond is er de familiebingo met superronde, georganiseerd door de supportersvereniging van Vroomshoopse Boys.

DJ’s en livemuziek

De feestweek wordt afgesloten met twee muziekavonden: op vrijdag 9 september komen Poar Neem’n, Altijd Larstig & Rob Gas D’r Op, DJ Jan-Willem Drees en DJ Geert Hofsteede optreden. Ook is er vrijdagavond om 22.00 uur de vuurwerkshow op het grasveld naast activiteitencentrum Het Punt. De laatste feestavond is op zaterdag 10 september met muziekoptredens van de liveband The Rousers, Mart Hoogkamer en Immer Hansi. De laatste 100 kaarten voor deze avond zijn nu in de verkoop. Voor vrijdag 9 september zijn er zowel kaarten online te koop als aan de kassa bij de tent. Voor meer informatie en online kaartverkoop: www.feestweekvroomshoop.nl.