Algemeen

Fantastische Melbuul’ndagen in Borne!!

BORNE - Gezelligheid, sportieve strijd, culinair proeven, live muziek voor zowel jong als oud, vele activiteiten voor kinderen en jongeren van alle leeftijden, braderie en rommelmarkt, voor elk wat wils, eigenlijk te veel om op te noemen! Het stond allemaal op het programma van de zeer geslaagde Melbuul’ndagen van Borne! Het was inderdaad, zoals de organisatie vooraf aangaf, ‘vijf dagen bruisend Borne!’.

Tekst en foto’s door Hans Kamphuis

De start en opening van het feest

Vanaf de start op woensdagavond in de Sint Stephanuskerk met de ‘Oecumenische Oogstdankviering’ tot en met het slotstuk op zondagavond met livemuziek van de band ‘Wir sind Spitze’ op het Dorsetplein, het was echt ‘vijf dagen bruisend Borne’.

De burgemeester Jan Pierik mocht donderdagavond tijdens de ‘Openingsborrel’ op het Dorsetplein het eerste biervat aanslaan tijdens de rust van de Europese wedstrijd van FC Twente. De organisatie had op het laatst nog een voetbalscherm kunnen regelen voor de vele fans op plein.

Voor iedereen wat te doen

Voor alle leeftijden was er wel wat te doen. In het sfeervolle atrium van ’t Dijkhuis was het een gezellige ‘Bonte Middag’ voor de ouderen met livemuziek van Forever Young band. Natuurlijk kon het traditioneel ‘advocaatje met slagroom’ en/of een kruidenbitter met de toepasselijke naam ‘Borns Melbuulke’ niet ontbreken.

De jeugd vermaakte zich prima met het gamen en/of als een echte ‘Max’ bijna liggend op de racestoel bij de racesimulatoren, buikschuivend op de waterbaan of springend op de springkussens. Samen met de Brandweer Borne het wegspuiten van een ‘kleine brandweerauto’s en ga zo maar door. Er mocht zelfs graffity worden gespoten op beschikbare borden.

Live muziek en proeven

Op vrijdag- en zaterdagavond was er goede live muziek te horen van de bekende bands Broadway en Blizzert. De band ‘Wir sind Spitze’ sloot zondagmiddag en -avond deze fantastische editie van de Melbuul’ndagen grandioos af. De sfeer zat er elke avond goed in op het bomvolle Dorsetplein, vele bezoekers swingden en zongen mee met de vele, oude bekende en populaire nummers.

Eten en drinken én het proeven waren prima geregeld tijdens deze dagen. Vrijdag tijdens ‘Borne Culinair’ kon lekker worden geproefd van de vele kleine gerechten bij de stands van de horecagelegenheden uit Borne. Op zaterdag werd een ruime sortering speciaalbiertjes en wijnen aangeboden en geproefd op het ‘Speciaalbierfestival & Wijnplein’.

Sportactiviteiten en gezelligheid

Veel sportactiviteiten stonden ook op het programma. De jaarlijks terugkerende ‘Ronde van Borne voor de allerkleinsten van drie en vier jaar, ‘De Drie Biggetjes loopfietsrace’ tot en met de dames- en heren amateurwielrenners. De ‘Run-Bike-Run’ werd dit jaar voor de dertigste keer gehouden. Zowel bij de jongere als oudere jeugd maar ook bij de volwassenen werd er hard gelopen en gefietst om winnaar te worden! De drieëntachtige jarige Piet van der Smissen liep zelfs mee in een ‘familieteam’, hij wilde nog één keer meedoen met z’n zoon.

Alle dagen was het gezellig druk in en rondom het centrum. Je kon je vermaken op de kermis of lekker slenteren langs de vele kramen op de braderie, de boekenmarkt en langs de kleedjes met allerlei spullen op de rommelmarkt. Ook tijdens de Oldtimersshow was zelfs een oude dorsmolen te bezichtigen. De stoere en bijzondere driewielmotoren, zogenaamde ‘Trikes’, hadden ook redelijk veel bekijks. Soms kwam je een ‘zingende dame op een paard’, een ‘echte olifant’ of een ‘echte hypnotiseur’ tegen als straattheaterartiesten tijdens braderie. Het was dit jaar ook weer het ontmoeten van vele bekenden op deze, bruisende feestdagen.

Pluim voor de organisatie!

De organisatie ‘Stichting Melbuul’ndagen’ en de horeca kunnen zeer tevreden terugkijken op deze oorspronkelijk genoemde ‘oogstfeestdagen’. Het thema ‘vijf dagen bruisend Borne’ is geheel waarheid geworden gezien de enthousiaste reacties van de vele bezoekers en deelnemers tijdens deze dagen! Een grote pluim voor de enthousiaste organisatie met haar vele vrijwilligers!

Voetnoot

Op basis van het gezegde : ‘Een foto zegt meer dan duizend woorden’, geeft de fotocollage een mooie sfeerimpressie en beeld van alle, verschillende soorten activiteiten uit het mooie programma! Op de website van de organisatie kun je het gehele programma nalezen en ook vele foto’s en filmopnames zien: www.melbuulndagen.nl.