Algemeen

Familievoorstelling Doornroosje in het Openluchttheater Hertme

HERTME - Op zondag 11 september wordt de familievoorstelling Doornroosje gespeeld in het Openluchttheater Hertme. Het Kleine Theater herschrijft het klassieke sprookje Doornroosje van Grimm slim en snedig en brengt op typerende wijze een herboren Doornroosje op de planken.

Lang, lang geleden, in een land hier ver vandaan, leefde er eens een lief, vrolijk en vooral nieuwsgierig meisje, met de bijzondere naam Doornroosje. Op haar geboortefeest had een boze fee een vloek over haar uitgesproken: ze zou zich op haar 15e verjaardag prikken aan een spinnewiel en sterven. Maar…. door haar ongeëvenaarde nieuwsgierigheid komt Doornroosje per ongeluk achter het geheim van deze vloek, waardoor ze zelf op onderzoek uitgaat en haar verhaal net even anders loopt dan hoe Grimm het bedacht had. Uiteraard leeft ze nog lang en gelukkig.

Doornroosje van Het Kleine Theater, geschreven en geregisseerd door Anke Engels en Vimala Nijenhuis, is een vrolijke, verrassende voorstelling, met de nodige dosis ontroering en humor, leuk voor zowel kinderen als volwassenen. Het Kleine Theater geeft een eigen draai aan welbekende sprookjes zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke lijn en de inhoudelijke boodschap. Een ode aan oude verhalen.

Wanneer: Zondag 11 september om 15.00 uur (poort opent om 14.30 uur). De speelduur is 40 minuten. Waar: Openluchttheater Hertme. Leeftijd: Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Kaartverkoop en kosten: Een kaartje koop je online: https://openluchttheaterhertme.nl/evenementen/doornroosje en kost € 6,-. Meer informatie: www.openluchttheaterhertme.nl