Algemeen

Familie Oosterveen zet zich in voor Stichting STOPhersentumoren.nl

YPELO – De familie Oosterveen uit Ypelo gaat op 25 juli wandelend en fietsend de Col de Galibier beklimmen. Deze is 2.646 meter hoog en de route is 34 kilometer lang. Dat doen ze voor het goede doel: Stichting STOPhersentumoren.nl. De sponsorteller staat bij het ter perse gaan van deze krant al op 7.991 euro.

“We starten vanuit Vollaire om negentien kilometer te wandelen en 34 kilometer te fietsen vanaf Saint Michel de Maurienne”, vertelt Engelien Oosterveen. Reden hiertoe is een ingrijpende gebeurtenis tien jaar geleden, op 18 september 2010. “Nietsvermoedend stonden wij langs het voetbalveld, terwijl een vreselijk ongeluk plaatsvond”, herinnert Engelien zich nog goed. “Wiebe (destijds 23) kreeg tijdens een voetbalwedstrijd een epileptische aanval. Onze wereld stond een paar uur stil. Onzekere dagen volgden, waarbij ook allerlei onderzoeken plaatsvonden. De diagnose heeft onze wereld volledig op zijn kop gezet, een hersentumor! De grond onder onze voeten vandaan en onzekerheid richting de toekomst.”

Na een lange reis samen met zijn vrouw en inmiddels prachtige dochter Liz en familie is er de kracht om iets te doen voor deze verwoestende ziekte. Henk en Wiebe gaan de 25e juli fietsen, Margret en Engelien wandelen. Doel is om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hersentumoren om zo kansen voor patiënten uit te breiden. De familie een hart onder de riem steken en steunen kan via www.3bergentocht.nl en kies dan team Oosterveen.