Algemeen

Extra ETC gamedagen in de zomervakantie voor kinderen

TWENTERAND - De coronamaatregelen zijn verder versoepeld, kinderen hebben weer vrij spel, reizen mag weer. Toch blijven veel gezinnen deze vakantie thuis. Daarom opent het gamecentrum FUN-IE-FIT van De Klup Twente deze zomervakantie extra vaak de deuren voor kinderen van alle basisscholen uit de hele gemeente Twenterand. Er gelden wel wat extra regels en aanmelden is nu verplicht.

De ETC gamedagen zijn speciaal voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Ze kunnen dankzij de financiële inbreng van Enrichment Technology (ETC) voor 1 euro komen gamen in de vakanties. Normaal zijn er ETC gamedagen in twee weken van de zomervakantie, dit keer kunnen de gameliefhebbers in drie weken op de dinsdag- en donderdagmiddag in het FUN-IE-FIT terecht. Tijdens de gamedagen worden alle beschikbare, populaire games aangeboden op spelcomputers en speelvelden. Van Minecraft en Just Dance tot Fifa.

Ofschoon voor kinderen alle beperkende maatregelen zijn opgeheven, hanteert De Klup Twente dit keer toch een aantal veiligheidsvoorschriften. De instelling blijft op haar hoede temeer het FUN-IE-FIT ook gebruikt wordt door mensen met een beperking en ouderen. Tijdens de ETC gamedagen worden deze zomervakantie daarom maximaal 18 kinderen per middag toegelaten in het FUN-IE-FIT. Ouders mogen in verband met de anderhalve meter regel het FUN-IE-FIT niet in. Wachten op het terrein ervoor kan ook niet met het oog op de afstand.

Verder gelden de bekende gezondheidsvoorwaarden: kinderen mogen niet komen als ze verkouden zijn, een loopneus of keelpijn hebben, koorts of verhoging en of plotseling verlies van reuk of smaak. Als het kind een volwassen gezinslid heeft met koorts of benauwdheidklachten mag het evenmin komen. Verder geldt voor de zomervakantie dat kinderen van tevoren aangemeld moeten worden via de facebookpagina funiefitcentrum, zodat ze een gegarandeerde plek hebben.

In het gamecentrum zelf zijn ook tal van maatregelen getroffen. Er wordt extra schoongemaakt, kinderen moeten de handen desinfecteren bij binnenkomst en in het FUN-IE-FIT zijn tussen de velden kuchschermen geplaatst.

De ETC gamedagen zijn in de zomervakantie op: dinsdag 7 en donderdag 9 juli, dinsdag 14 en donderdag 16 juli en op dinsdag 11 en donderdag 13 augustus. Tijd: 14.00 uur tot 16.00 uur. Kosten 1 euro, inclusief drinken.

LET OP: aanmelden is verplicht en kan via het aanmeldformulier op de facebookpagina funiefitcentrum. Bellen kan ook op donderdagen: 06 - 16924390.

Uw reactie