Algemeen

Ellen Grundel start eigen Podotherapie De Dinkel

LOSSER - Altijd had ze het wel in haar hoofd gehad: het starten van een eigen podotherapiepraktijk. Wel vond Ellen Grundel (34) dat ze eerst bij andere praktijken ervaring moest opdoen. En dat deed ze bij twee verschillende in twaalf jaar tijd. Een doelbewuste keuze voor een opleiding in de Podotherapie was het aanvankelijk niet eens.

Ellen vertelt: “Ik was uitgeloot voor de opleiding fysiotherapie en er werd net gestart met de HBO-opleiding podotherapie in Enschede. Ik dacht: laat ik dat dan maar een jaartje doen.” Maar gaandeweg bleek ze de opleiding zo leuk te vinden, dat ze deze afrondde en haar haar werk ervan maakte. Afgelopen 1 oktober opende ze de deuren van haar eigen praktijk: “De Dinkel” in het pand van fysiotherapie Welhuis & Rikhof. Daar behandelt ze allerlei klachten die voortkomen uit een verkeerde stand of afwijkende functie van de voet. In de eerste afspraak onderzoekt ze de klacht en wensen van een patiënt, kijkt ze naar de stand van de voet en het functioneren ervan plus doet ze een uitgebreide gangenanalyse. Na het trekken van een conclusie komt er een vervolg in de vorm van een behandeling.

“Vaak mondt dat uit op podotherapeutische zolen, de steunzolen zoals ze vroeger genoemd werden of een schoenadvies gericht op de belastbaarheid van de voet,” licht de Losserse toe. Ook behandelt ze ingegroeide teennagels en werkt ze samen met een aantal pedicures uit de buurt. Dit vindt ze ook belangrijk in verband met de raakvlakken die ze beroepsmatig heeft. Een behandeling bij De Dinkel wordt doorgaans vergoed bij een aanvullende verzekering. Hele grote ambities heeft Ellen niet: “ik hoef niet zo heel groot te worden. Misschien in de toekomst wel als ik het kan combineren met m’n gezin.”

Ze doelt hiermee op haar man en twee kleine kinderen van 2 en 4 jaar. Ze wil vooral haar werk met plezier en vakmanschap blijven doen en daarbij de kwaliteit waarborgen. Ze vind het werken met mensen erg leuk: “Geen enkel mens is hetzelfde. Soms is het een ingewikkelde klacht maar dan is het juist de uitdaging om een patiënt wel te kunnen helpen.” Daar neemt ze ook de tijd voor. Ellen vindt het belangrijk dat ze haar patiënten het gevoel geeft dat er naar hen geluisterd wordt. Mocht ze zelf een klacht niet kunnen behandelen dan verwijst ze haar patiënt door naar de juiste specialist. Op zaterdag 9 november houdt Podotherapie De Dinkel open huis van 10.00 tot 15.00 uur. De praktijk zit aan de Oldenzaalsestraat 71A in Losser (voormalig De Klomp).