Algemeen

‘Elfriede verdient het om in het zonnetje te worden gezet’

Elfriede Langendonk uit Borne is Beste Buur 2021

Elfriede Langendonk, tweede van links, ontvangt de Beste Buur Bokaal van wethouder Martin Velten

BORNE - Afgelopen zaterdag, op Nationale Burendag, kreeg Elfriede Langendonk Beste Buur Bokaal uitgereikt door de wethouder Martin Velten. Afgelopen weken nomineerden inwoners van de gemeente Borne een buur die voor hen bijzonder is. Welbions, initiatiefnemer van de Beste Buur Bokaal, merkt dat een goede buur heel waardevol is.

“Daarom is het ook belangrijk om deze buren in het zonnetje te zetten. Er kwamen dit jaar weer heel wat mooie burenverhalen binnen en de organisatie was onder de indruk van het noaberschap”, laat Welbions weten.

Elfriede Langendonk staat altijd voor anderen klaar: “Elfriede is een attente buurvrouw en altijd erg behulpzaam. Ze helpt anderen graag met alledaagse zaken zoals de krant ophalen, maar ze brengt ook een klein cadeautje langs om iemand op te vrolijken. Een maaltijd of een gebakje staan ook geregeld voor onze deuren. Ze verdient het om zelf een keer in het zonnetje gezet te worden”, liet wethouder Martin Velten weten tijdens het uitreiken van de bokaal.

Vaak de ‘stille kracht’
Naast een bokaal kreeg de winnares een bos bloemen en een dinercheque. Wethouder Martin Velten verzorgde de uitreiking voor de gemeente Borne. Ook voor alle aanwezige genomineerden waren er bloemen en ze kregen een lunch aangeboden; het zijn tenslotte allemaal fantastische buren. Vaak zijn ze een ‘stille kracht’ in een buurt; de buur die niet in het middelpunt staat en die waardering verdient voor zijn of haar inzet.

Twents Noaberschap
Maar liefst elf gemeenten doen mee met deze vierde editie van Beste Buur Bokaal. Het is een initiatief van de regionale woningcorporaties, waaronder Welbions, huurdersorganisaties en gemeenten. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. “Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Want samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren”, laten de partijen weten.