Algemeen

EHBO heeft met nieuwe, eigen caravan nu ‘efficiënte behandelplek ter plaatse’

DENEKAMP - Tijdens het recente Zomerfestival werd er al gebruik van gemaakt en toen werd opnieuw helemaal duidelijk: de EHBO Denekamp heeft met haar nieuwe EHBO-caravan een zeer efficiënte, mobiele behandelplek gekregen voor hulp bij ongevallen tijdens evenementen! Niet meer zo maar in eens hulp verlening in de openlucht en nogal eens omringd door publiek, maar in een eigen afgeschermde ruimte. Een verplaatsbare ruimte die helemaal is ingericht voor verlening van Eerste Hulp Bij Ongelukken.

De aanschaf van deze verrijdbare hulpaccommodatie is mogelijk geworden door een forse bijdrage van Univé Oost. Deze verzekeraar met dertien vestigingen in Oost –Nederland schonk namelijk tijdens haar jaarvergadering op 5 november in Doetinchem een bedrag van € 10.000,- aan de EHBO Denekamp. In de eerdere editie van DV werd daaraan ruim aandacht geschonken. Het bedrag uit het Univé Oost Fonds kregen de Denekampse EHBO-ers voor hun project, dat de aanschaf van een gespecialiseerde hulpcaravan beoogt. 

Ook steun van plaatselijke ondernemers bij realisatie EHBO-mobiele hulppost
Voor de enthousiaste vrijwillige EHBO-ers, bijna honderd in aantal plus nog eens 40 jeugdleden, is de aanschaf van de eigen mobiele hulppost de vervulling van een grote wens. “Het is voor ons een efficiënte en ideale behandelplek, waardoor we kunnen zorgen voor een nog betere professionele Eerste Hulpverlening bij evenementen, zoals recent het Zomerfestival,” aldus Frank Tellman van de EHBO Denekamp. Hij wijst op de nieuwe Veldnorm Evenementenzorg die in mei vorig jaar in werking is getreden. Trefwoorden bij die vorm van zorglevering zijn gedragscode, eisen aan de EHBO-post, afkoelingsruimte voor drugs- en drankincidenten, herkenbaarheid post, privacy, veiligheid en hygiëne. “Bij de inrichting van onze nieuwe caravan kunnen we voldoen aan die Veldnorm-richtlijnen.” Frank Tellman benadrukt de hulp die ze bij de aanschaf van de caravan hebben gehad van de broers Gerard en Gerben Steinmeijer van GS Caravans Denekamp. Onder meer bij het zoeken naar een caravan met een grote achterdeur. Die is uiteindelijk gevonden in Hamburg. Ook is dankzij BT-Metaal een veilige opstap aan de caravan gerealiseerd, terwijl Sport&Sign zorgde voor een duidelijke belettering en Tuincentrum Oosterik hulp bood bij de aanschaf van de noodzakelijke toebehoren. Frank: “Met de eigen vrijwilligers wordt nu gewerkt aan een optimale inrichting van de mobiele hulppost, nu tevens duidelijk herkenbaar op elke evenementenlocatie. En dat is erg belangrijk bij de noodzakelijke snelle hulpverlening!” Voor meer info over de EHBO Denekamp en de georganiseerde cursussen: www.ehbodenekamp.nl en f.tellman@home.nl (telefoon 06-14607339).

PBJ