Algemeen

Eerste gezamenlijke inloop ‘Kom erbij’ groot succes

ALMELO - Een kleine honderd mensen bezochten zaterdag de eerste Kom Erbij Ontmoetingsdag in het Meester Siebelinkhuis. Mooi om te zien hoe je makkelijk contact legt tijdens het biljarten, bij Fun-ie- Fit en vooral bij de bingo. De gasten bleven zaterdag binnenstromen. Een oma met kleinkind, een gezin dat aan het inburgeren is, een heer op leeftijd, een actieve mantelzorger die even tijd had. Zij werden samen met wethouder van Mierlo op de eerste gecentraliseerde Kom erbij dag in het Meester Siebelinkhuis onthaald op een reuze gezellige dag met allerlei leuke activiteiten. De organisatie was blij verrast met de grote belangstelling.

Week tegen eenzaamheid

Het is De Week tegen eenzaamheid en die werd zaterdag 2 oktober in Almelo door de coalitie Kom erbij ingeluid met een inloop. Voor het eerst was die inloop niet op verschillende locaties in de stad, maar geconcentreerd op één plek: het Meester Siebelinkhuis van stichting de Klup Twente. En dat bleek een gouden greep. Het Meester Siebelinkhuis met zijn verschillende lokalen en vertrekken leende zich uitstekend voor leuke spelletjes als sjoelen en darten. Het gamecentrum Fun-ie-fit werd ingezet voor mensen die het exergamen eens wilden uitproberen, de combinatie van exercise (bewegen) en gamen. Er werden bloemstukjes gemaakt en er was om de zoveel tijd een spannende bingoronde. Tussen de bedrijven door knoopten vertegenwoordigers van alle deelnemende organisatie gesprekjes aan met mensen en daarin kregen bezoekers tips over de mogelijkheden die er allemaal zijn om eenzaamheid te voorkomen. Of zoals de wethouder het zei ‘weer energie terug te krijgen na de coronaperiode’.

Wethouder Van Mierlo (CDA) offerde zijn vrije dag met liefde op. Hij sprak met wie maar wilde, schikte tot z’n eigen verbazing een fraai boeket en schonk dat even later aan een willekeurige bezoeker. In het Fun-ie-fit tenniste hij fanatiek tegen een van coaches van De Klup en hij schoof ook aan voor de bingo.

De elf samenwerkende organisaties van de coalitie Kom erbij waren zaterdag aan het einde van de eerste gezamenlijke start van de Week tegen de Eenzaamheid erg blij met de grote opkomst van naar schatting zo’n honderd mensen.

Uw reactie