Algemeen

Eerste exemplaar boek 'Rondom 'n Oalen Griezen' uitgereikt

Fotograaf: Jan Podt

HELLENDOORN – Vrijdagavond ontving gedeputeerde Roy de Witte uit handen van Frits Korver van Uutgeverieje 'n Boaken het eerste exemplaar van het bijzonder mooie boek 'Rondom 'n Oalen Griezen'. In het kader van 'het verhaal van Overijssel' is door de provincie subsidie verleend voor het restaureren van de klokken, het Oale Karkhof en het boek.

De kerk zat vol belangstellenden, keurig op anderhalve meter. Tineke van Buren heette als voorzitter van het bestuur van de Stichting Noabers van 'n Oalen Griezen de aanwezigen welkom en grapte dat ze blij was dat de bijeenkomst op vrijdag- en niet op zaterdagavond was gepland. Verschillende auteurs van het boek, Jan Dirk Wassenaar en Evelyn Ligtenberg, vertelden over hun interessante bijdrages.

Wie meer over de geschiedenis van het bijzondere kerkgebouw en de ontwikkelingen rond het gebouw te weten wil komen, doet er goed aan dit prachtige boek terstond te kopen! Zeker geen miskoop! Bijzonder intermezzo was het optreden van een koor dat het lied over het Mirakel van Hellendoorn beeldend vertolkte. Na afloop van de presentatie maakten veel bezoekers gebruik van de mogelijkheid om het boek te kopen.