Algemeen

Een oppashond voor senioren: gezellig èn gezond

ALMELO - Stichting OOPOEH zoekt senioren en honden in Almelo. Baasjes zoeken vaak een vertrouwde oppas voor hun hond. Senioren willen graag de gezelligheid van een hond maar niet de continue zorg. Koppel die twee aan elkaar en iedereen is blij. Stichting OOPOEH doet dat. Een prachtig initiatief dat nu al ruim negen jaar zeer succesvol is.

De afkorting OOPOEH staat voor Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier. Stichting OOPOEH is ruim negen jaar geleden in het leven geroepen vanuit de wens om honden en ouderen meer van elkaars gezelschap te laten genieten. De stichting begon klein, maar al snel was er veel belangstelling. Stichting OOPOEH directrice Ellen Groneman: “senioren die jarenlang een hond hebben gehad willen vaak niet meer aan een eigen dier beginnen maar missen het gezelschap wel, door een vaste oppashond kunnen zij toch nog genieten van het gezelschap op de momenten waarop het hen uitkomt.” Om alle senioren te bedanken en om ze onderling kennis met elkaar te laten maken, verzorgt Stichting OOPOEH bovendien gezellige uitjes waar OOPOEH’s kosteloos aan deel kunnen nemen. 

Stichting OOPOEH in Almelo en omgeving

In Almelo is de Stichting op zoek naar 55-plussers die af en toe gezelschap van een oppashond zouden willen. Nu baasjes weer vaker naar kantoor gaan zijn er veel lieve honden beschikbaar om op te passen. Ook baasjes op zoek naar een oppas voor hun hond kunnen zich aanmelden op www.oopoeh.nl of bellen naar 020-7853745.